Actualizare: Medicul epidemiolog și directoarea de îngrijiri a Spitalului Județean – rezultate negative la test!

Actualizare: În această dimineață, 26 martie, au venit rezultate negative pentru medicul epidemiolog și directoarea de îngrijiri, astfel că amândouă rămân în izolare acasă, pentru 14 zile. Rezultatele sunt negative și pentru 8 dintre asistentele medicale din secția Medicină Internă. Alte rezultate sunt așteptate de la Iași.

Știre inițială.

”Situația Spitalului Județean Piatra-Neamț tinde să devină similară cu cea a spitalului din Suceava. Mai multe cadre medicale din secția Medicină Internă sunt suspecte de infectare cu coronavirus, iar asistenta șefă a fost deja internată. În momentul de față, zeci de medici, asistente și infirmiere pot fi trimise în izolare, acasă. Iar o parte din aceste cadre medicale au interacționat cu persoanele din conducerea spitalului. Mai ales în ultima perioadă, când aproape la fiecare oră trebuie luate noi decizii și regândită strategia cerută de cazurile și de „armele” cu care personalul medical se luptă.

Ieri, încă două persoane esențiale pentru spital au primit verdictul să intre în izolare acasă: unicul medic epidemiolog și directoarea de îngrijiri. Este adevărat că amândouă pot ajuta activitatea medicală de acasă. Dar nu la fel de eficient cum o făceau direct, în spital. De la acest nivel, în sus, este aproape sigur că suspiciunea a ajuns până la conducerea executivă a spitalului. Dacă, cel puțin deocamdată, directorul economic, directorul medical și managerul spitalului ar putea fi considerați nu tocmai contacți direcți, probabil nu mai este atât de relevant, câtă vreme transmiterea virusului a devenit comunitară. Cert este că, deși au avut nenumărate ședințe, consilii medicale și alte reuniuni administrative, membrii din conducerea spitalului care nu au primit dispoziția să se izoleze acasă rămân să coordoneze direct activitatea medicală. Mai ales că acestea sunt zile de maximă abilitate managerială cerută de transformarea spitalului în centru de tratament pentru bolnavii de coronavirus. Bolnavii care nu pot fi externați așteaptă o decizie, bolnavii care sunt urgențe așteaptă o decizie, personalul medical așteaptă, la rându-i, o decizie.”

(C.I.)

2 comments

 • Samael

  martie 26, 2020 at 10:15 am

  Decizia normală ar fi fost organizarea spitalului pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2 la Bisericani. Să lași o reședință de județ și mai toată Valea Muntelui pentru spitalele Bicaz și Târgu Neamț e o glumă sinistră! Sau o decizie demnă de un valutist și-un ceapist ajunși în vârful sănătății nemțene… Sunt atâția pacienți cronici care rămân ai nimănui sau sunt puși pe drumuri către … Roman, un spital care, cu tot respectul, nu are nicio legătură cu ceea ce ar trebui să fie un spital județean! La Bisericani există deja echipament de protecție, personal obisnuit să trateze boli respiratorii cu transmitere anaerobă, nu e în buricul târgului, etc. Argumentele sunt multiple. Lipsa e de creier la decidenți… Ce faceți cu pacienții cu afecțiuni cardiace? Cu diabeticii? Cu pacienții oncologici? Cu cei care au accidente? La Roman????? Aveți idee vreunul cam câți km sunt de la Dămuc la Roman? Sau de la Mădei? Interesează pe cineva? Sper ca pentru gluma asta care este asigurarea materialelor de protecție pentru personalul sanitar și pentru decizia de transformare a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț în spital COVID-19 să înfundați pușcăria de la un cap la altul!!!

  Răspuns

 • Marcela

  martie 26, 2020 at 5:05 pm

  Subscriu ,foarte bine punctat ,suntem lasati cu totii la voia sortii si a nivelului lor de intelegere .Medicii si personalul sanitar sunt ,,carne de tun ,,pentru sistemului nostru sanitar ,noi privim ca prostii la tv iar ei nu au nici macar mastile acelea care sa i protejeze cat de cat .Singura speranta vine de la niste oameni carora nu li s a atrofiat constiinta si fac ceva in acest sens .Exista o justitie divina iar clipele astea cu incercari crunte vor face diferenta .

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *