Din seria ”Sare pe rană”: ofițerii anticorupție au împărțit pliante în secția de ortopedie

Exact la un an după ce-au făcut percheziții în secția de ortopedie a Spitalului Județean Piatra-Neamț și au reținut 5 medici, acuzați de luare de mită, ofițerii anticorupție au revenit la ”locul faptei”. Desigur, emoțiile celor din secție, mai ales ale medicilor trimiși între timp în judecată, dar reveniți la serviciu, nu pot fi evaluate. Însă ofițerii s-au adresat, de această dată îndeosebi pacienților și aparținătorilor, cărora le-au înmânat pliante.

Cu acest prilej au fost distribuite materiale informative de prevenire a faptelor de corupție a cadrelor medicale din secția de ortopedie, dar și pacienților și însoțitorilor acestora aflați în incinta unității medicale”, se arată în comunicatul DGA. ”Ținând cont de riscurile mai mari sau mai mici la corupție ale unor instituții publice, activitățile de prevenire ale DGA – Serviciul Județean Anticorupție Neamț, urmăresc îndeaproape sectoarele vulnerabile către care se orientează în transmiterea mesajelor anticorupție astfel încât să fie evitate acțiunile de combatere. În acest context, acțiunea de prevenire desfășurată ieri la Spitalul Județean de Urgență Neamț are la bază conștientizarea și informarea corectă a cadrelor medicale cu privire la riscurile penale în situația condiționării actului medical, precum și a cetățenilor care încă mai au în obișnuință practici neconforme cu legea”.

Totodată, ofițerii anticorupție le-au adus la cunoștință tuturor celor cu care au discutat faptul că pot sesiza orice faptă din orice rețea de telefonie mobilă sau fixă, la call center anticorupție 0800.806.806.

C.M.

adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.