Fostul prefect Toader Mocanu, la conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț? ”Nici nu confirm, nici nu infirm!

Surse din Consiliul Județean Neamț confirmă un zvon care circulă de ceva timp. Toader Mocanu, fostul senator și prefect PDL, se află în discuții avansate pentru a prelua, ca interimar, conducerea executivă a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, în condițiile în care a fost publicat anunțul pentru concursul oficial. Condițiile de participare la concurs aici.

Contactat telefonic, fostul prefect, a declarat sec ”nici nu confirm, nici nu infirm”, semn că zvonul este mai mult decât adevărat.

Toader Mocanu a fost senator PDL, prefect de Neamț, a intrat în politică din postura de om de afaceri din Târgu Neamț care deține o societate ” Ellmar Com” SRL. Societatea are un depozit de produse nealimentare și distribuție engross de băuturi și produse industriale.

Toader Mocanu deține, printre altele, un master în management public, și acum 7 ani candida pentru ARD (Alianța România Dreaptă), siglă sub care s-a ascuns PDL în alegeri.

Revenirea sa în prim planul activității administrative, ca manager interimar la cea mai mare unitate spitalicească din Neamț, aflată sub aripa Consiliului Județean Neamț condus de pesedistul Ionel Arsene ar putea însemna mult mai mult decât o perioadă de interimat. Numirea sa, dacă se va întâmpla, va aduce la conducerea spitalului a doua persoană care nu este din interiorul sistemului, după avocatul Liviu Negelschi.

Valentin Bălănescu

8 comments

 • vali

  martie 11, 2020 at 6:12 pm

  Aceeasi crocobauri politici raman la butoane. Toti si-au demonstrat incompetenta. Si judetul si orasele arata deplorabil. Populatia este saraca. Si tot ei conduc !!!

  Răspuns

 • Ursul maro

  martie 12, 2020 at 5:37 am

  Spitalul trebuie condus de un maistru.

  Răspuns

 • constantin

  martie 12, 2020 at 10:25 am

  Nu mai intelegem nimic.Ce lagatura are Mocanu cu sanatatea daca el are ca activitate de baza depozit ambalaje, reparat ladite.Inteleg ca a fost odata lansat de cei luminati dar este momentul sa mai fim lasati in pace cu asemenea exemplare.Este mult prea mult cu invazia de cadre de la oraselul cu 8.000 locuitori.Poate este vre-un loc la Curechistea.Cam asta este nivelul.

  Răspuns

 • Samael

  martie 12, 2020 at 10:55 am

  Nu vreau să fiu nepoliticos dat totuși domnul Arsene are ceva în cap? Cum să pui un politruc, cu ZERO cunoștințe de management sanitar, ditamai șeful de spital județean de urgență în perioadă de pandemie de coronavirus? Omul ăsta, Mocanu, cum Dumnezeu își asumă așa ceva? Și tot un PeDeList? N-are PeSeDeul niciun specialist? Numai reeșapați de-ai lui Băse? Știu: la vremuri noi, tot noi! Doar că acum, inconștienților, vă jucați cu sănătatea noastră și dacă se întâmplă ceva din vina voastră nu știu cine vă scapă…

  Răspuns

 • REALIST

  martie 12, 2020 at 2:38 pm

  Spitalul de la Neamț este un mare focar de infecție. Nu punem la socoteală gafele medicale, erorile de tot felul, faptul că pacienții fug mâncând pământul spre alte spitale sau spre sistemul privat. Ce nevoie e de-un specialist? Sifoanele să funcționeze!
  Prin urmare, plasarea în funcția de manager a unui paralel cu sistemul medical este soluția numită ”lasă, bre, că merge și-așa!”
  Cât despre specialiști și oameni noi, la vremuri noi, se bagă cineva în cloaca asta?

  Răspuns

 • Samael

  martie 12, 2020 at 4:14 pm

  Chapeau bas! cum ar zice indonezu’! Realistu e logic și n-am argumente să-l combat! Cât timp Șosetă conduce județul, numirea lui Mocanu la spital in situația actială e chiar prea ok!

  Răspuns

 • arsinte

  martie 15, 2020 at 7:21 pm

  Eu cred ca singura solutie viabila pentru conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Neamt este Danut Andrusca. Experienta sa in repararea cauciucurilor sparte, specializarea sa in utilizarea aparatelor de ventilare ,nu pot fi neglizate de domnul Arsene. Deasemeni, am auzit ca domnul Presedinte al CJ doreste sa achizitioneze in regim de urgenta aparatura pt depistarea si tratarea COVID-19. Propun ca furnizorul sa nu fie altul decat Ginel. Astfel, o echipa deja sudata din 2016 si pana acum poate da rezultate peste asteptarile noastre.

  Răspuns

 • vasilache

  martie 18, 2020 at 9:53 am

  ori andrușcă ori mocanu, nu e nici o diferență. cum dracu au dat drumu la (…)funcții publice? aici ar trebui sa interbină ministerul sanatatii sa stopeze această numire, prefectul doarme?

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *