Situația stocurilor de echipamente, dezinfectanți și reactivi la Spitalul Județean Piatra Neamț

Președintele Consiliului Județean Neamț informează care este situația  stocurilor de echipamente, dezinfectanți și reactivi, achiziționate în contextul evoluției pandemiei de coronavirus la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, din banii alocați de către Consiliul Județean. El spune că ”În fiecare zi se fac comenzi către furnizori și se primesc materialele necesare dotării unității medicale. Doar în ultima săptămână, s-au comandat echipamente, dezinfectanți și reactivi în valoare de un milion de lei, de la bugetul Consiliului Județean!”

În comunicat se precizează că deși ” situația actuală este dificilă din punctual de vedere al aprovizionării, am făcut tot ce am putut pentru ca în ultima săptămână în depozitul Spitalului din Piatra Neamț să ajungă:
– combinezon 700 bucăți
– mască protecție respiratory ffp 2 – 100 bucăți
– măști chirurgicale – 5.000 bucăți
– șort protecție UF – 5000 bucăți
– ochelari de protecție – 500 bucăți
– halat protecție impermeabil – 300 bucăți
– halat protecție simplu – 1000 bucăți
– măști unică folosință – 10.000 bucăți
– halate unică folosință – 5.000 bucăți
– mască protecție ffp 2 – 100 bucăți
– pachet complet categoria III – 30 bucăți
– botoșei unică folosință – 3000 bucăți
– măști chirurgicale unică – 5.000 bucăți
– bonete unică folosință – 10.000 bucăți
– mănuși latex – 10.000 bucăți
– kit tampon VTA de prelevare viruși – 26 bucăți
– dezinfectant de nivel înalt – 200 litri
– dezinfectanți pentru suprafețe mici – 1.000 litri
– dezinfectanți pentru dezinfecție ultrarapidă – 100 litri
– dezinfectanți pentru suprafețe – 50 litri.”

Pentru perioada următoare, ” în cursul săptămânii viitoare să fie livrate ventilatoarele mecanice, monitoarele pentru funcții vitale și paturile pentru ATI, iar pe data de 3 aprilie se așteptă sistemul PCR pentru testarea pacienților infectați cu COVID 19. Îi asigur pe specialiștii din sistemul sanitar că fac tot ce îmi stă în putere pentru protejarea lor și aceeași grijă o am și pentru pacienți. Vreau să fie salvați, tratați corespunzător!”

Fac apel la jurnaliştii nemţeni să verifice fiecare informaţie primită şi să scrie doar despre subiecte confirmate!! Nu este momentul de senzaţional şi medicii şi asistenţii, toţi cei care lucrează zilnic în Spitalul Județean trebuie susţinuţi şi nu demonizaţi! Este nevoie de solidaritate din partea tuturor!!!

Tot respectul meu pentru doctorii și asistenții medicali! Fără ei, eforturile mele de a sprijini sistemul sanitar și pe nemțeni ar fi în zadar! Le mulțumesc și fac apel să rămână pe baricade, profesioniști și dedicați carierei! Iar pe nemțeni, îi rog să stea în case.”

(ADV)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *