Spitalul Județean Piatra Neamț-Pacientă moartă ieri, astăzi s-a primit testul pozitiv la coronavirus! Se închide și Nefrologia

pietricica turism

Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț a înregistrat ieri decesul unei paciente de 70 de ani, care prezenta simptome ale infectării cu coronavirus. Astăzi, a doua zi după deces, a sosit și rezultatul testului, care s-a dovedit a fi pozitiv . Femeia, care suferea și de diabet, a fost internată în ziua de 23 martie în compartimentul Nefrologie și, potrivit surselor medicale, era singura pacientă din secție, după restrângerea internărilor doar la cazurile urgente. Secția Nefrologie se închide de mâine, pentru dezinfecție, iar personalul medical, între care doi medici și câteva asistente, infirmiere și îngrijitoare, vor sta acasă, de mâine, în izolare. Este a doua secție de la Piatra Neamț care se închide în lupta cu coronavirusul, după cea de Medicină Internă.

Încet încet,  Spitalul Județean Neamț tinde să aibă traiectoria Spitalului Județean Suceava. Unitatea a fost închisă de ieri, după ce 90 de cadre medicale au fost confirmate infectate, iar pacienții au început să fie trimiși la spitalele din alte județe. Autoritățile ieșene avertizează că trimiterea pacienților în spitale din Neamț, Botoșani, Iași ar putea transforma Moldova în Lombardia de România și cer Bucureștiului o nouă strategie: “Este îngrijorător ceea ce s-a întâmplat la Suceava. Am observat însă că intenția autorităților care gestionează situația de acolo este de a reloca pacienții cu alte patologii către spitale din restul județului, dar și din Iași, Botoșani sau Neamț. Nu cred că este cea mai bună soluție. Există riscul major de a fi infectate și alte spitale, pacienți sau personal medical. Am putea ajunge în situația nefericită ca toată regiunea Nord-Est să devină Lombardia României”, afirmă Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, într-o postare pe o rețea de socializare.

(C.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.