Țara ne vrea tâmpi și neinformați! De astăzi nu se mai comunică pe plan local despre cazurile noi, despre starea de sănătate a pacienților și numărul de teste

pietricica turism

Pe timp de situație de urgență, din motiv de pandemie, informarea la nivel local nu mai este permisă. Asta spune, cu deosebită considerație, secretarul de stat Gheorghe Sorescu în documentul de mai jos.

Recapitulăm: nimic despre cazuri noi, despre teste, că tot nu prea sunt, despre starea de sănătate a pacienților. Probabil nici măcar atunci când mor. O vor face ei, direct de la București, cât vor, când vor și cât îi duce mintea.

Cine va scrie, va suporta, nu-i așa, rigorile legii. Cândva se spunea că ”Țara ne vrea prosti”. Acum ne vrea proști, neinformați și bolnavi. În felul acesta se vor rezolva toate problemele, în primul rând bugetul asigurărilor sociale și problema deficitului la pensii. Nu la cele speciale, că băieții e tineri și potenți.

Să protestezi? Ți se dă-n cap cu situația de urgență. Să scrii oricum? Abia așteaptă, să-ți bage gheara-n gât. Să pleci din țară? Unde, în Italia? În Spania? Poate în Belarus unde coronavirusul se tratează, mult mai cinstit, cu vodcă, saune și muncă peste program.

Fără nici un fel de considerație,

Valentin Bălănescu

N.R.: Pandemie rimează simplu cu prostie. Din păcate, chiar și de aici, din provincie, se simte mirosul fricii din pantalonii șefilor. Pentru asta nici măcar nu mai trebuie să iasă la televizor.

4 COMENTARII

  1. Starea de urgenta e si un fel de umbrela la adapostul careia isi pot relaxa mintile incompetente. Cine indrazneste sa le spuna ca medicii si personalul medical nu au banalele echipamente de protectie, ca nu exista medici acreditati care sa faca analize, nu avem spatii corespunzatoare in spitale si pt carantina, ca au organizat concursul de dans in ciuda recomandarii autoritatilor de a nu-l desfasura pentru ca erau arvoniti niste bani negri care, probabil, au ajuns la unii autoizolati, risca sa comita o infractiune si intra in sfera penalului. Eu ma gandesc cu groaza ce vom face cand vor trebui internate zeci de persoane si tratate, cu ce medicamente. Deocamdata le transferam la Iasi. De asta vor sa-si ascunda incompetenta, in opinia mea.

  2. Poate faceti un articol si cu masurile luate de autoritatile locale pentru prevenirea raspandirii coronavirusului in Piatra Neamt, de la inceputul crizei si pana acum. Ar fi interesant de vazut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.