Actualii aleşi locali pot rămâne în funcţii până pe 31 decembrie

pietricica turism

Guvernul României a aprobat în şedinţa de luni, 6 aprilie, prin ordonanţă de urgenţă, prelungirea mandatelor autorităților administrației publice locale până cel mai târziu la data de 31 decembrie 2020.

“Alegerile trebuie organizate într-un context sigur din punct de vedere epidemiologic. Trei instituții – Autoritatea Electorală Permanentă, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Lucrărilor Publice au inițiat un proiect de ordonanţă de urgenţă de prelungire a mandatelor aleșilor locali până nu mai târziu de data de 31 decembrie 2020”, a spus vicepremierul Raluca Turcan, în cadrul şedinţei de guvern.

Practic, procedurile de organizare a alegerilor locale (data urmează a fi stabilită) ar urma să demareze, potrivit ordonanţei de urgenţă, “în cel mult 3 luni de la data încetării duratei stării de urgenţă instituite prin Decretul Președintelui României nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, dar nu mai târziu de 3 luni de la data încetării duratei normale a mandatelor autorităților administrației publice locale cuprinse în perioada 2016-2020”.

De asemenea, potrivit OUG, “mandatele autorităților administrației publice locale cuprinse în perioada 2016-2020 se prelungesc până la data preluării, în condițiile legii, de către noile autorități ale administrației publice locale, a mandatelor rezultate în urma alegerilor prevăzute de art. 1, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020”.

Mai mult, având în vedere dificultăţile din această perioadă, Guvernul a decis reducerea la jumătate a numărului de semnături necesare (25.000 de semnături), iar dosarele de candidatură și listele de semnături pot fi depuse electronic. (M. CONSTANTINESCU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.