Directorul spitalului din Târgu Neamț povestește cum s-a încercat mituirea sa de către o asistentă

Spitalul orășenesc din Târgu Neamț a ajuns în vizorul presei locale după ce fostul manager,dr. Florin Apostoae, a acceptat să preia ca interimar șefia Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Schimbat după doar câteva zile, dr. Florin Apostoae a rămas pe post de vedetă media (amănunte aici), acuzat fiind că a scris o rețetă pentru soția sa, cu tratament pentru COVID 19.

Imediat după, alte nemulțumiri ale unor angajați au apărut în presă, unii dintre ei încercând să profite de faptul că noul director al spitalului este nou pe funcție, mai ales că dr. Alexandru Pătraşcu, actualul manager al spitalui, a preluat conducerea într-un moment total nepotrivit.

În acest moment, pe lângă activitatea curentă, el a declarat că are de făcut față la tot felul de alte probleme. Inclusiv că s-a încercat mituirea sa.

Alexandru Pătrașcu a povestit cum joi, 16 aprilie, asistenta şefă de la Compartimentul Primiri Urgenţe a încercat să-l mituiască: „În acest compartiment sunt angajaţi între care există conflicte de mai mult timp, între angajaţi vechi şi angajaţi noi. O să vă relatez ce mi s-a întâmplat în ultimele zece zile de când am preluat conducerea spitalului. Angajații fac poze la acte oficiale ale pacienţilor care ulterior apar în presă. Apoi, se acuză între ei că fură medicamente şi materiale de protecţie din gestiunea compartimentului şi le vând în extern, unele dintre ele chiar la farmacii. Având în vedere aceste posibile nereguli am decis în Comitetul Director să o suspendăm din funcţie, pe perioada anchetei interne, pe asistenta şefă de la CPU, şi să facem inventariere şi audit intern la CPU. Asistenta şefă de la CPU, doamna Cristina Axinia a refuzat să predea gestiunea şi nu s-a prezentat la predare, astfel că am luat decizia să sigilăm magazia unde se ţin materialele sanitare, medicamentele şi materialele de protecţie, ca ulterior să-i facem adresă oficială să se prezinte la inventariere. În caz contrar se va institui o comisie de inventariere în absenţa ei. Toate aceste lucruri s-au petrecut în perioada 14-15 aprilie. Joi, 16 aprilie, asistenta şefă a venit în biroul meu, asta poate confirma şi doamna secretară, pentru a-şi depune demisia. Nu am dat curs demisiei şi am conchis că asta va decide Comitetul Director. Ulterior s-a prezentat cu o cerere de concediu, dar iarăşi nu am acceptat, deoarece nu avea avizul medicului şef şi al directorului medical. După 30 de minute a revenit solicitând să discutăm 5 minute. Am fost de acord. Doamna în cauză a scos un plic cu bani pe care mi l-a pus pe birou solicitându-mi să o ajut. I-am spus să iasă afară din biroul meu, că nu a găsit persoana potrivită. Țin să menționez că am depus plângere la poliție în vederea soluționării acestei probleme relatate mai sus”.

Am încercat de mai multe ori să luăm legătura cu doamna Axinia, dar, din păcate, nu am reușit să aflăm și versiunea sa. În momentul în care vom avea și punctul dumneaei de vedere, îl vom publica.

C.T. Sturzu

reclama psd

2 COMENTARII

  1. Doamna tot erou, tot erou ? Sa vină poliția, jandarmeria, sa auzim un ropot de aplauze .
    E insuportabil dom doctor, încalcă grav legea pământului !
    A refuza plicul e …. doamne iartă si păzește.
    Nu ii dau multe zile in fotoliul directorial .
    Cu toată dragostea !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.