Noul director financiar al Spitalului Județean Neamț în raportul Departamentului de Stat al SUA!

Răzvan Vasile Muraru este economistul numit de ministrul Sănătății să asigure conducerea financiară a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Mandatul său se va încheia odată cu starea de urgență, dacă nu apar alte reglementări legale. Numirea sa s-a făcut cu data de 9 aprilie, în echipă cu dr. Daniela Marcoci.  Noul director a fost instalat în biroul fostului manager dr. Codruț Munteanu din Policlinică, unde, nota bene, nu există instalat telefon fix.

Pentru că este practic un necunoscut pentru nemțeni, l-am rugat pe directorul spitalului să ofere nemțenilor câteva detalii despre activitatea sa profesională: „Am absolvit ASE la buget, apoi facultatea particulară de Controlul și Expertiza Produselor Alimentare și am licență în management. Vin de la București, din mediul privat, nu am lucrat niciodată la stat, nici eu și nici soția mea, nu avem nici o legătură cu domeniul sanitar. Am acceptat ca pe o provocare, am vrut să fiu alături de doamna manager, o stimez foarte mult și cred că vom duce mandatul la bun sfârșit”.

Tânărul director încă face naveta, la două săptămâni de la numire, din Bacău la Piatra Neamț. „Locuiesc în casa tatălui meu, în județul Bacău și fac naveta zilnic până la Piatra Neamț. Am solicitat și mi se va da o locuință de serviciu în Piatra Neamț. Plec în week-end la București doar dacă situația o impune, ca acum”. Cât privește misiunea de la spitalul COVID din Piatra Neamț, detaliile nu sunt multe: „Mandatul nostru este pe perioada stării de urgență, suntem o echipă. Am venit în echipă, plecăm în echipă”.

Interesant este un episod mai puțin plăcut din perioada studenției, care a ajuns în presa națională și apoi a făcut ca numele său să fie  menționat în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind drepturile omului din 2008, care a fost trimis către Camera Reprezentanților și Senat.

În noiembrie 2005, pe când era student la ASE, el declara cotidianului România Liberă că a suferit un abuz crunt din partea unor polițiști din Tulcea. “M-au luat de pe stradă cu cătușe la mâini și m-au dus împreună cu vărul soției mele la Poliție. Timp de doua ore m-au bătut continuu, fără să mă întrebe cum mă cheamă sau să-mi spună cu ce am greșit. Am leșinat în urma loviturilor iar politiștii au aruncat apă cu găleata ca să mă trezesc și iar m-au luat într-o serie de pumni și picioare.” În materialul scris atunci, reporterul cotidianului bucureștean relatează: In noaptea de 21 spre 22 octombrie a.c. Razvan Vasile Muraru se deplasa impreuna cu varul sotiei lui cu un taxi prin municipiul Tulcea. “Am ajuns la destinatie. Cursa costa 30 mii de lei. I-am dat soferului o bancnota de 500.000 lei si asteptam restul. Un individ a deschis portiera. Era imbracat civil, a spus ca este politist si ca are nevoie urgent de masina, tragandu-ma brutal afara din taxi. I-am cerut o legitimatie. M-a injurat, m-a lovit si apoi a rupt-o la fuga. In timp ce fugeam dupa el a aparut un echipaj mobil al Politiei. In cateva secunde am fost incatusat iar cel care s-a recomandat ca fiind politist m-a batut in fata celor imbracati in uniforme.”

La sediul Poliției calvarul ar fi durat două ore. Întreg materialul îl puteți citi aici. (C.I.)

adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.