Peste 100 de pacienți cu noul virus internați în Spitalul Județean Neamț

Numărul pacienților infectați cu noul virus a ajuns la 102 în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, astăzi, 5 aprilie, 20 dintre aceștia fiind internați ieri.
Unitatea este, de la 1 aprilie, spital suport pentru acești bolnavi din județul Neamț, care sunt tratați doar la Piatra Neamț. Tot aici sunt internate și 9 cadre medicale, dintre care 3 sunt medici, 3 sunt asistenți, sunt două infirmiere și un brancardier. Majoritatea bolnavilor au forme medii de boală, dar, potrivit surselor medicale, sunt și 6 pacienți grav, internați în terapie intensivă, dintre care patru sunt conectați la ventilatorul mecanic fără de care nu pot respira. Reamintim că pe 1 aprilie a decedat una din cele două paciente aflate în stare gravă, o femeie, în vârstă de 75 de ani, care a fost internată în terapie intensivă pe 28 martie și care suferea de diabet. Femeia a fost confirmată pozitiv la noul virus pe 30 martie și este a cincea persoană din județ care a murit din cauza infecției, din șase decese până acum.
Tot astăzi, au mai fost anunțate 12 cazuri noi de infecție cu noul virus, numărul total ajungând la 160 în județ. „Nu avem cadre medicale noi infectate, dar au fost prelevate mai multe probe de la contacți direcți și suspecți și așteptăm rezultatele zilele următoare. Dintre pacienții care ajung la spital, internăm cazurile cu forme medii, pacienții cu forme ușoare sunt trimiși la domiciliu, în izolare sau în carantină, cu recomandarea pentru tratament simptomatic. În spital avem asigurat tratamentul necesar pacienților internați. După cum se știe, s-a făcut prin Unifarm o colectă națională de hidroxiclorochină de la toate farmaciile și depozitele din țară pentru a fi distribuite în unitățile sanitare publice din țară, în funcție de nevoi. Mai sunt așteptate 1 milion de comprimate care au fost comandate centralizat pentru a fi distribuite la spitalele care tratează pacienți COVID. Sperăm să fie distribuite și la spitalul județean din Piatra Neamț”, ne-a declarat dr. Florin Apostoae, noul manager interimar al SJU Piatra Neamț. Ieri au fost primite 300 bucăți de măști FFP2 și 300 combinezoane trimise de la Ministerul Sănătății. Urmează să fie primite 10.000 de măști de unică folosință și 1.000 de măști FFP2 din comanda ce a fost confirmată de Unifarm, a mai precizat managerul spitalului județean din Piatra Neamț.
(C.I.)

5 comments

 • Vasile

  aprilie 5, 2020 at 6:51 pm

  Noi îl rugam pe ” noul manager” sa se ocupe de pensiunile lui de la Oglinzi. La oraș e nevoie de un manager din spitalul de la Piatra Neamț care nu se rătăcește pe holurile spitalului si pe pisicul căruia nu apasă presiunea DNA.

  Răspuns

 • Bachelard

  aprilie 6, 2020 at 10:19 am

  Vasile tu dute si bea linistit mai tata ajutorul social pe care il primesti si lasa pe cei care sunt calificati pentru asa ceva sa isi faca treaba. Nu cred ca esti tu vreun mare profesionist in ceva, poate in datul cu parerea…….dar parerea ta nu ne intereseaza………

  Răspuns

 • Vasile

  aprilie 6, 2020 at 8:30 pm

  Bachelard targovetule, eu te sfatuiesc , cat stai in carantina la Hotelul lui Petroniu ,sa mai pui manuta pe gramatica, tata! Numai dupa aia ai voie sa faci osanale penalilor de sub cetate. Ca ati napadit aici ,in capitala judetului ,ca gandacii de Colorado.

  Răspuns

 • medic

  aprilie 6, 2020 at 8:49 pm

  Nu exista hidroxiclorochina in spital iar pacientii internati si tratati pana acum nu au beneficiat de acest tratament ESENTIAL in infectia COVID-19. Azitromicina, un alt medicament esential a fost disponibil abia saptamana trecuta. SJU Piatra-Neamt este spital suport, NU este spital faza 1 sau faza 2 si nu ar fi trebuit sa trateze in aceasta perioada pacienti CONFIRMATI Covid+. Toti pacientii confirmati trebuiau sa fie transferati in spitalele faza 1/2 din IASI. In sectia de Terapie Intensiva exista pacienti GRAVI internati de mai bine de 2 saptamani, unii au si murit (pacienti ce ar fi trebuit transferati si tratati la Iasi, conform ordinului dat de Ministerul Sanatatii).

  https://www.libertatea.ro/stiri/medicul-hurmuzache-de-la-spitalul-de-infectioase-din-iasi-aia-mor-la-piatra-si-la-suceava-iar-noi-taiem-frunza-la-caini-ca-managera-refuza-sa-i-aducem-2943000

  Răspuns

 • Luminita

  aprilie 7, 2020 at 10:23 pm

  Domnule doctor, cine sa inteleaga asta? Presedintele CJ se balacareste cu bucataresele. Apelati la prefect. Stie asta?

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *