Prefectul Lazăr dă facturile pe față: aparatul PCR de la Piatra Neamț costă dublu față de cel de la Roman și testează la jumătate

În întâlnirea cu presa de astăzi, 28 aprilie, George Lazăr, prefectul de Neamț, a prezentat performanțele celor două aparate pentru testarea noului coronavirus achiziționate la Piatra Neamț și Roman. Cel de la Roman, achiziționat de câteva firme private, cu Mihai Tărâță pe post de catalizator, a costat peste 224.803de lei, poate testa 32 de probe la 6 ore, spre deosebire de cel de la Piatra Neamț, achiziționat din bani publici, care a costat peste 556.558 lei. Și care nu poate luat decât 16 probe în 6 ore.

Concluzia? Pe bani publici se fac achiziții mai scumpe și mai puțin performante. De aici încolo, dacă vreo instituție care are în fișa postului să cerceteze modul în care s-a făcut achiziția de la Piatra Neamț este interesată de acest lucru, atunci s-ar putea să aflăm lucruri interesante. Mai ales că circulă o poveste cu mare iz de credibilitate, despre o întâlnire la Spitalul Județean de Urgență, în care o doamnă implicată în achiziția aparatului, a confundat un oficial al statului român cu un director din Consiliul Județean și a povestit de-a fir a păr, liber, cum s-a făcut achiziția aparatului PCR, la inițiativa cui și cu ce argumente. În momentul în care și-a dat seama că nu este vorba despre un director din CJ Neamț ci despre o persoană dintr-o zonă de control, doamna a părăsit sala profund bulversată și speriată. Mai departe ține doar de dorința de a face sau nu lumină într-o achiziție necesară, dar se pare făcută la un preț umfalt, dacă ne raportăm la declarațiile domnului prefect.

(V.B.)

adolescenteen news

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.