Primarul de Grințieș și-a pierdut funcția, prin ordin al prefectului

Prefectul de Neamț, George Lazăr, a emis astăzi, 13 aprilie, un ordin de încetare a mandatului primarului de Grințieș, Vasile Alexandroaia. Ordinul prefectului are la bază decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție care a declarat valabil raportul inspectorilor de integritate în privința lui Vasile Alexandroaia.

Conform ANI primarul ”s-a aflat în stare de incompatibilitate întrucât, în perioada deținerii funcției de primar, a desfășurat (în perioada iunie 2012 – iunie 2016) activități remunerate în calitate de medic veterinar titular al Cabinetului Medical Veterinar Individual „Dr. Alexandroaia Vasile” și desfășoară activități remunerate în calitate de medic veterinar – asociat la S.C. Mattiax Grin S.R.L. (societate comercială având ca domeniu principal de activitate – activități veterinare)”.

Vasile Alexandroaia a atacat în instanță raportul ANI, dar a pierdut și la Curtea de Apel Bacău și la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde s-a pronunțat hotărârea definitivă.

Vasile Alexandroaia ne-a declarat, încă de săptămâna trecută, că se va supune deciziei instanței și a privit resemnat situația, spunând, simplu ”Asta este!”.

C.M.

3 comments

 • constantin

  aprilie 13, 2020 at 1:08 pm

  Domnule Prefect de Neamt daca tot va-ti apucat de facut curatenie cu primarii faceti cu toti cei ce se afla in aceasta situatie.Nu este bine sa faceti numai cu unii.Poate va ajuta colaboratorii in identificarea primarilor incompatibili.Chiar daca promit ca trec la liberali nu-i credeti fiindca sunt perversi si mari mincinosi.

  Răspuns

 • Mihaela

  aprilie 13, 2020 at 5:28 pm

  Sincer, mi se pare că în ultimii ani draga de ANI s-a ocupat de mărunțișuri! Pai unde-s cazurile alea răsunătoare de mari demnitari prinși cu averi nejustificate! Zero! In schimb au prins tot felul de pârliți de funcționari din sate uitate de Dumnezeu că timp de 3 luni au uitat să-și închidă un PFA! Sau șefii puși politic ai ANI aranjau pe la colțuri pe cine sa înfunde preferențial! Draga de ANI a devenit de -o penibilitate extrema!

  Răspuns

 • Eca

  aprilie 13, 2020 at 8:51 pm

  Fix pix! Doar atat? Asta miroase de departe a.puscarie! Doar sa.i inceteze mandatul banditului? La cate a facut asta, normal ar fi sa nu mai vada soarele!

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *