Primarul de Roman a pierdut procesul cu ANI și se declară dezamăgit

Lucian Ovidiu Micu, primarul de Roman, a pierdut definitiv lupta cu Agenția Națională de Integritate. Astăzi, 2 aprilie, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis: ”Constată nulitatea recursului formulat de reclamantul Micu Lucian Ovidiu împotriva Încheierii din 13 ianuarie 2017 a Curţii de Apel Bacău – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal. Respinge recursul, formulat de reclamantul Micu Lucian Ovidiu împotriva Sentinţei nr.148 din 20 octombrie 2017 ale Curţii de Apel Bacău – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă”.

Lucian Ovidiu Micu a fost incompatibil, așa cum susține ANI, din ziua de 30 august 2012, dată de la care a deținut, simultan, funcțiile de viceprimar și de membru al Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal Roman. El a fost reclamat la ANI în anul 2014, însă persoana care a semnat reclamația decedase din 2007.

Primarul de Roman a făcut un comentariu despre sentință pe contul său de Facebook și ne-a declarat că acesta este punctul lui de vedere: ”După cum mă cunoașteți, sunt o persoană cinstită și nu îmi place să ascund gunoiul sub preș. Când am ales și am fost ales să conduc acest oraș, știam că vor fi vremuri frumoase, dar și dificile, poate nu atât de grele ca povara noului coronavirus, dar până acum tot timpul am găsit soluții să depășim cu bine fiecare ”încercare a vieții”. Tocmai acum a venit și decizia ICCJ, prin care s-a dat dreptate inspectorilor ANI. Sigur că decizia mă nemulțumește, sunt dezamăgit, însă nu o comentez. Pot comenta, însă, că așa cum morții votează în unele județe ale țării, în Roman morții fac plângeri administrative. Pot comenta cu privire la faptul că dosarul care a ajuns în instanță era doar un sfert din cel inițial, mă refer la volum. De ce? Pentru că din el lipseau probe. Dar, acum nu mai contează.

Și în 2014, când eram viceprimar, și astăzi, când sunt primar, eram și sunt la fel de interesat de sănătatea romașcanilor, de calitatea actului medical. Da, am participat la ședințele Consiliului de Administrație de la Spital, pentru că e firesc să fiu interesat de asigurarea unor servicii medicale bune. Dacă preocuparea mea înseamnă ”incompatibilitate”, mă abțin…

Nu e deloc momentul acum să dezbat legislația care îmi permite să rămân primar – pentru că nimeni nu poate să treacă peste voința romașcanilor care m-au legitimat în funcție – și nici faptul că nu există vreo lege care să-mi interzică dreptul de a candida. Acum, trebuie să ne concentrăm cu toții pentru a lua măsurile cele mai bune pentru a feri Romanul și zonele limitrofe de răspândirea coronavirusului, să fim pregătiți să oferim asistență medicală pacienților și să avem cât mai puțin de suferit. Toate la timpul lor. Nimeni nu ar trebui să își facă timp pentru jocurile politice, eu unul îmi aloc tot timpul pentru a lua măsurile cele mai bune, pentru a vă informa, pentru a păstra stabilitatea în orașul nostru”.

C.M.

 

 

One comment

  • Codruța

    aprilie 3, 2020 at 12:30 pm

    Gata,ai tras destul de timp nu te mai miorlai.Dura lex sed lex,sau mai e ceva de furat !?

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *