Situația bolnavilor cu Covid19 în localitățile din județul Neamț, la data de 8 aprilie

pietricica turism

Actualizare: Numărul de cazuri confirmate în județul Neamț a ajuns la 202

Știre inițială: Județul Neamț se situează pe un nedorit  loc 4 în țară la numărul de persoane depistate pozitiv la testul pentru Covid 19. Acest număr mare se datorează și capacității mărite de prelucrare a probelor, după ce s-a făcut un contract cu o firmă din București, care dă rezultatele mult mai repede, practic, în 24 de ore.

Pe localități, situația se prezinta astfel, Piatra Neamț avea 107 bolnavi, Târgu Neamț 13, Dumbrava Roșie 12, Zănești 5, Alexandru cel Bun, Ștefan cel Mare, Roznov, câte 4, Borlești, Brusturi, Răucești, Roman(!!!) câte 3, Bicaz, Gârcina, Girov, Hangu, Podoleni, câte 2, Tămășeni, Slobozia, Săbăoani, Piatra Șoimului, Petricani, Grumăzești, Dămuc, Bistrița, câte 1.

Mai există 8 cazuri de persoane fără domiciliu identificat și 3 din alte județe.

Acesta era bilanțul pe data de 8 aprilie și lecturând lista, se pot desprinde niște concluzii. Piatra Neamț conduce detașat, datorită numărului mare de locuitori, dar și pentru că aici au existat mini-focare de unde virusul s-a răspândit. Surprinde plăcut numărul mic de bolnavi de la Roman, prin comparație cu Târgu Neamț, de exemplu. Evident că există un număr mare de localități fără nici un caz confirmat, unele dintre ele cu mulți locuitori veniți din străinătate.  (V.B.)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.