Spitalul Roman are tunel de dezinfectare cumpărat de Mihai Tărâță

Începând de astăzi, 2 aprilie, toate persoanele care intră sau ies din Spitalul Municipal de Urgență Roman trec printr-un tunel de dezinfecție, ca măsură de prevenție pentru împiedicarea răspândirii noului coronavirus Covid-19. Tunelul a fost donat spitalului de omul de afaceri Mihai Tărâță, cel care a avut și inițiativa de a cumpăra un analizor automat PCR pentru spital, cu sprijinul altor oameni de afaceri.
Mulțumim domnului Mihai Tărâță și asociaților firmei TCE 3 Brazi care au donat spitalului atât tunelul cât și un Video-Rino-laringoscop care încă de ieri este folosi la CPU Roman, și cele două compartimente mobile, amplasate în locul cortului, care ajută la trierea pacienților care vin în spital prin mijloace proprii”, se arată în mesajul conducerii Spitalului Roman. ”De asemenea, prin această donație, Spitalul Roman a mai primit cinci covoare dezinfectante, 3000 de recoltoare mediu lichid, echipamente de protecție și dezinfectanti. Mulțumim domnului Ioan Eugen Borș și celorlalte persoane care au contribuit la achiziționarea unui Video-Rino-laringoscop pentru Secția ATI. De asemenea, mulțumim tuturor celor care au ajutat spitalul în aceasta bătălie cu noul coronavirus, donând echipamente medicale de protecție și dezinfectanti. Vă mulțumim tuturor pentru sprijinul acordat în această perioadă dificilă”.

Analizorul PCR, care poate face teste pentru detectarea coronavirusului, va fi functional de mâine, astăzi trebuind să ajungă la Roman o centrifugă pentru a completa echipamentul.

C.M.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *