Acord OncoGen Timişoara-Institutul “Cantacuzino” pentru vaccinul anti-COVID-19

pietricica turism

Centrul “OncoGen” Timişoara şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară “dr. Ioan Cantacuzino” Bucureşti au semnat, săptămâna aceasta, un acord de colaborare pentru dezvoltarea vaccinului anti-COVID-19.

“Împreună facem tot posibilul pentru a dezvolta producția de vaccinuri în România, inclusiv a vaccinului împotriva COVID-19, dezvoltat de Centrul «OncoGen». Avem convingerea că Institutul «Cantacuzino» poate contribui substanțial la materializarea acestor obiective prin reînceperea producției de vaccinuri”, se menţionează pe pagina de Facebook a “OncoGen” Timişoara.

De altfel, cele două instituţii, în parteneriat, au câștigat competiția organizată de Ministerul Educației și Cercetării, pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus. “Suma se ridica la 3,5 milioane de lei și ne permite continuarea cercetărilor pentru vaccinul împotriva COVID-19, dezvoltat de Centrul OncoGen și recunoscut atât de Organizația Mondială a Sănătății, cât și de Guvernul Britanic. Susținem dezvoltarea cercetării medicale și creșterea competitivității României. Avem încredere în cercetătorii români și în capacitatea lor de a schimba România în bine”, precizează aceeaşi sursă.

Centrul OncoGen mai informează că vaccinul anti-COVID-19, pe care l-a dezvoltat, va fi administrat intranazal (sub formă de picături sau prin pulverizare), având în vedere modul în care virusul pătrunde în organismul uman. Mai multe detalii-AICI şi AICI. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: OncoGen)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.