Alte 7 persoane nou confirmate cu coronavirus, fără focare noi în Neamț

Astăzi, 24 mai, autoritățile sanitare au mai anunțat 7 persoane nou confirmate infectate cu coronavirus, ceea ce ridică la 871 numărul total din județul Neamț.

Spre deosebire de ce se întâmplă în județul Iași, unde  zilele acestea a izbucnit un focar într-un spital regional, în județul Neamț persoanele nou confirmate sunt majoritatea din focarul existent în centrul de îngrijire a persoanelor cu handicap din Păstrăveni. Vestea bună este că, săptămâna aceasta nu au mai apărut cazuri noi de infectare în rândul personalului medical: „Nu avem în acest moment cadre medicale care să fi fost nou infectate. Ultimele cazuri pozitive provin, în mare parte, din centrele rezidențiale, unde s-au testat în cursul acestei săptămâni. Nu sunt surprize, sau alte probleme”, a declarat Radu Firăstrău, șeful Direcției de Sănătate Publică Neamț.

Numărul celor care au decedat a rămas la 49 dintre persoanele confirmate pozitive, până acum, iar numărul celor vindecate era de 398. Ca rată de contaminare, județul Neamț rămâne pe locul 2 în țară.

(C.I.)

reclama psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.