Colegiul Naţional “Calistrat Hogaş” a cucerit premiul european “Jan Amos Comenius”

Colegiul Naţional “Calistrat Hogaş” a cucerit premiul european “Jan Amos Comenius”, a anunţat vineri, 8 mai, reprezentanţa în România a Comisiei Europene. Distincţia se acordă pentru “învățământ de înaltă calitate despre Uniunea Europeană” şi este în valoare de 8.000 de euro.

“În ajunul celei de a 70-a aniversări a Declarației Schuman, care reprezintă baza unui proiect de pace bazat, în primul rând, pe solidaritatea europeană, școlile și elevii din întreaga Europă se confruntă cu cea mai perturbatoare situație din perioada de după război. Șaptezeci de ani mai târziu, doar prin astfel de eforturi creative și prin solidaritate vom fi în măsură să depășim această criză și să ne reconstruim chiar mai puternici decât înainte”, a declarat Margaritis Schinas, vicepreședinte pentru promovarea modului nostru de viață european.

“Să învățăm despre Uniunea Europeană la școală nu este un lux, ci o necesitate. Trebuie să consolidăm cunoașterea și înțelegerea de către cetățeni a Uniunii Europene de la o vârstă fragedă. Școlile noastre sunt în măsură să promoveze o sensibilizare critică cu privire la tot ceea ce ține de Uniunea Europeană și un sentiment de apartenență la aceasta, în moduri care inspiră”, a menţionat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret.

Premiul “Jan Amos Comenius” se adresează tuturor liceelor din Uniunea Europeană şi a fost lansat în noiembrie 2019. Au participat şcoli din 24 de state membre, iar organizatorii au stabilit 22 de câştigători. (M. CONSTANTINESCU)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *