Degeaba te îmbraci cu haine de firmă dacă ai dinții stricați! Află cum îți afectează dantura imaginea și viața!

pietricica turism

Modul în care ești perceput de alte persoane depinde foarte mult de ceea ce TU le transmiți prin felul în care arăți, modul în care vorbești și te comporți. Un aspect fizic îngrijit și un comportament adecvat este esențial pentru a obține o imagine pozitivă în fața celorlalți oameni, dar și pentru că te ajută să-ți păstrezi respectul de sine.

Cu toate că foarte multă lume conștientizează cât de importantă este imaginea de sine, unele persoane înțeleg greșit modul în care trebuie să și-o construiască. Acestea ajung să cheltuie o avere pe haine de firmă și se îmbracă după ultimele tendințe ale modei, însă omit un lucru esențial: zâmbetul. Cineva care zâmbește are mai multă carismă, transmite mai multă încredere și are mai multe șanse să-și stabilească relații sociale și profesionale de succes.

Un simplu zâmbet poate face minuni în viața unui om, iar principalul lucru pe care-l poți face pentru a obține un surâs frumos este să investești într-o dantură și o igienă orală sănătoasă. Dacă până acum nu ai acordat o atenție prea mare acestui aspect, iată cum dinții neîngrijți îți pot afecta negativ nu doar imaginea, ci și calitatea vieții:

Dinții galbeni și pătați îți strică aspectul fizic

Atunci când vorbești, gura și dantura ta vor fi în centrul atenției, iar dacă ai dinții galbeni sau pătați este clar că nu vei crea o impresie prea bună interlocutorului tău. Albirea la cabinetul stomatologic reprezintă o soluție salvatoare, însă aceasta este doar de scurtă durată.

Cel mai eficient mod de a-ți păstra dinții albi este să ai grijă de stilul tău de viață și să fii atent la alimentele pe care le consumi. Cafeaua, tutunul, băuturile carbogazoase și cele alcoolice pot favoriza pătarea și îngălbenirea danturii, așadar este recomandat să le eviți.

O respirație urât mirositoare îți afectează imaginea socială

De cele mai multe ori, respirația urât mirositoare este cauzată de problemele apărute în cavitatea bucală. Acumularea plăcii bacteriene, afecțiunile gingivale și cariile sunt unele dintre principalele cauze ale apariției respirației neplăcute.

Halitoza este jenantă, afectează în mod negativ imaginea unui om și poate cauza mari probleme la nivel psihologic. Din cauza respirației urât mirositoare, o persoană poate fi evitată, exclusă din societate, iar acest lucru duce la scăderea stimei de sine și la creșterea nivelului de stres.

Cel mai eficient mod de a ține respirația urât mirositoare departe de tine este să tratezi din timp problemele dentare. Așadar, nu lăsa zilele să treacă în defavoarea ta și vizitează regulat un cabinet stomatologic profesional. De exemplu, în cadrul clinicii CisoMedical poți avea parte de cei mai buni specialiști, de cele mai moderne echipamente și de cele mai revoluționare proceduri medicale.

Dinții stricați și igiena orală neadecvată îți scurtează viața

Cariile și problemele gingivale îți pot pune sănătatea generală în pericol deoarece pot provoca boli grave și pot genera complicații ale afecțiunilor medicale deja existente. Bacteriile și microorganismele din cavitatea bucală trec în organismul tău prin fluxul sanguin, cauzând îngroșarea sau inflamarea vaselor de sânge, diabet, accidente vasculare cerebrale sau chiar atacuri de cord.

În plus, diverse studii științifice au arătat că există o legătură directă între numărul de dinți pe care îl are o persoană și speranța sa de viață. Cercetătorii au descoperit că oamenii care aveau la 70 de ani cel puțin 20 de dinți dețineau o șansă considerabil mai mare de a trăi mai mult decât cei care aveau mai puțini.

În concluzie, imaginea contează, dar la fel și starea ta fizică și mentală. Prin urmare, este extrem de important să ai grijă de tine și să investești în lucrurile care contează. Nu uita, hainele de firmă sunt frumoase, dar zâmbetul tău este cel care merită cu adevărat toți banii!

Sursa foto: Unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.