”În județul Neamț nu s-au montat antene 5G până în luna martie”, ne asigură ANCOM

Considerată drept unul din scopurile ascunse ale pandemiei, instalarea antenelor telefonice a devenit subiect de atentă observație pentru mulți cetățeni, care până acum le ignorau. Oamenii le fotografiază, comentează, le privesc drept confirmări ale bănuielilor lor despre acel ”ceva” care susține teoriile unei conspirații naționale, ba chiar mondiale, și le cataloghează ca fiind extrem de periculoase.

În cartierul Precista, din Piatra-Neamț, pe o fostă centrală termică de pe strada Emil Costinescu, a fost montată recent o astfel de antenă, care a îngrijorat lumea. Am încercat să aflăm de la autorități ce fel de antenă este și…n-am aflat.

Primarul Dragoș Chitic: ”Noi nu autorizăm decât construcțiile cu destinația de antenă de telefonie, nu știu dacă e 5G, în toate documentele care s-au prezentat la noi la primărie nu apare nicăieri această formulare de 5 G. ANCOM autorizează tipul și caracteristica tehnică a antenei pentru că vin și fac măsurători la fața locului. Mie nu-mi spune nimeni dacă e antenă 4G sau 5G, primăria este obligată să emită autorizație de construire pentru antenă de telefonie. Specificațiile tehnice aparțin altei entități pentru avizare și acreditare. Evident că noi cerem pentru fiecare antenă aviz de la APM, aviz de la DSP și aviz de la ANCOM”.

Iulian Jugan, directorul Agenției de Protecția Mediului: ”Am primit niște petiții de la cetățeni, cum că ar fi antene 5G, dar noi practic autorizăm infrastructura, nouă nu ne spune nimeni ce fel de antene sunt, eu trebuie să văd stâlpul respectiv dacă este în arie, dacă afectează în vreun fel mediul și atât. Studiul privind efectele undelor electromagnetice asupra populației îl fac cei de la Institutul de Sănătate Publică Iași, un institut regional. Noi avem în permanență solicitări pentru montarea de antene de telefonie. Dacă vine un operator și spune că vrea să construiască o rețea de stâlpi pentru antene, eu îi cer aviz de la DSP pentru probabilitatea că ar afecta populația, eu judec doar prin prisma protecției mediului, aceste rețele primesc acord de mediu în momentul în care se construiesc, pe urmă n-au nevoie, că n-au cod CAEN care să fie autorizabil de la noi”.

Radu Firăstrău, directorul Direcției de Sănătate Publică Neamț: ”Sunt antene Orange și montarea lor a fost autorizată de anul trecut, nu știu dacă sunt 5G sau de altfel, întrebați la primărie, că de acolo se dă autorizația finală”.

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) ne-a asigurat, prin Biroul de presă, că până la sfârșitul lunii martie, în județul Neamț nu au fost montate antene 5G. Raportările pentru luna aprilie nu s-au încheiat, însă ni s-a promis că imediat după realizarea lor, vom primi o situație la zi a antenelor deja instalate.

George Lazăr, prefectul de Neamț, ne-a declarat, de asemenea, că până la sfârșitul lunii martie – date pe care le-a aflat la începutul lunii mai, după încheierea raportărilor – nu exista nicio antenă 5G în Neamț. ”Eu am vorbit cu un specialist și mi-a spus că tehnologia 5G nu este dăunatoare pentru om, dimpotrivă este mai puțin nocivă”, a precizat prefectul.

Despre 5G, tot în opinia specialiștilor, puteți citi informații aici.

 

C.M.

3 comments

 • constantin

  mai 26, 2020 at 9:16 am

  Cititi si va cruciti cat de aeriene sunt institutiile noastre.Nimeni nu stie ce s-a montat pe acea centrala cu toate ca au dat avizele necesare.Mai primim si garantia ca 5g nu este periculos ci numai nociv.Cu asemenea autoritati de la nivel central si local ne-am dus de rapa.

  Răspuns

 • Bacosca Antoanela Iustina

  iunie 8, 2020 at 10:56 pm

  Raspunsul prefectului este cel mai hazliu, daca nu chiar de gradinita: ” tehnologia 5G nu este dăunatoare pentru om, dimpotrivă este mai puțin nocivă”. Tehnologia 5 G este trehnologie militara nociva pentru oameni si mediul inconjurator. O lume care moare din prostie, lacomie si minciuna la tot pasul. Dl. prefect ne-a mai dezamagit candva…..prin 2014 cand SC PROSPECTIUNI SA sfredealeau pamanturile nemtenilor sa puna dinamita, iar domnia sa era tot zen ca si acum. În prezent există în lume mii de studii realizate de insitute de cercetare și universități de prestigiu, referitoare la impactul devastator generat de folosirea acestei tehnologii asupra mediului și ființelor vii, insa politrucii nemteni au alte ganduri, alte planuri, alte vise…..intelepciune ioc!

  Răspuns

 • Bacosca Antoanela Iustina

  iunie 8, 2020 at 11:10 pm

  Telemedicina si telescoala au de-a face chiar cu 5 G! Chiar ANCOM spune asta! Multi politruci ar trebui sa inceapa o viata noua, mult mai potrivita pentru ei : sapa, harletul si lopata pentru inceput. La acest nivel s-ar dovedi ca sunt foarte utili.

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *