Incredibil! În plină criză Covid, Spitalul Județean Neamț a rămas fără medic epidemiolog

Pare de neconceput ca, în timpul unei epidemii de coronavirus, într-un spital să nu existe medic epidemiolog. Este cazul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, care de aproape o lună nu mai are epidemiolog, deși tratează sute de pacienți Covid. Controlul infecțiilor spitalicești a fost asigurat, până la 1 mai, de dr. Doina Apetroaia, care a trecut de vârsta de 70 de ani și nu i s-a mai prelungit contractul de colaborare. Până pe 15 mai, spitalul județean a avut-o pe doctorița Daniela Marcoci doi în unu: manager și epidemiolog. După ieșirea din starea de urgență, conducerea spitalului a fost schimbată de două ori: prima numită a fost echipa condusă de Marius Ghineț, înlocuită la o săptămână de actuala echipă, condusă de dr. Silviu Verzea.

În căutarea unui epidemiolog care să fie angajat, Spitalul Județean a dat anunț, dar nici până astăzi, 27 mai, nu s-a găsit nimeni: „Înainte de expirarea contractului de colaborare cu doamna dr. Apetroaia, s-au trimis adrese la mai multe DSP-uri din țară pentru a găsi un epidemiolog, inclusiv la instituția din județul Neamț. S-au primit refuzuri, dar în acest moment există discuții avansate pentru o colaborare cu un epidemiolog de la DSP Neamț”, a declarat Victor Marghidan, purtătorul de cuvânt al spitalului județean.

În tot acest timp, concentrația de microbi din atmosfera, suprafețele, mâinile și instrumentarul spitalului dedicat covid a fost, cel puțin teoretic, monitorizată de asistentul medical care a secondat-o pe fosta și singura doctoriță epidemiolog pe care spitalul a avut-o în ultimii ani.

(C.I.)

1 COMENTARIU

  1. Pai daca spitalul este in subordinea Consiliului Judetean, domnul Arsene o poate numi in cadrul Biroului Organizatiei Judetene a PSD Neamt pe doamna O.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.