Lucrări de reabilitare și modernizare a locurilor de joacă din Piatra-Neamț

pietricica turism

Unul dintre obiective prioritare stabilite pentru acest an de municipalitatea pietreană este reabilitarea locurilor de joacă din oraș.  În acest sens, încă din luna februarie a fost demarată  o acțiune amplă de lucrări, prin care s-a realizat până în prezent:

  • Modernizarea a 6 locuri de joacă prin înlocuirea echipamentelor vechi cu echipamente de joacă noi și modern. Este vorba despre următoarele locuri de joacă: Parc Aurora, strada Brândușelor, strada Mihai Viteazu – bloc C5, strada Pompiliu Clement, Strada Rovine, strada Aleea Ulmilor la intersecția cu strada Mihai Viteazu.
  • Reparația capitală a 12 locuri de joacă.
  • Reparații punctuale și înlocuiri de echipamente uzate la alte 10 locuri de joacă.

Săptămâna aceasta s-a finalizat montarea echipamentelor de joacă noi și a demarat  amenajarea terenului și montarea de covorașe de protecție.

În municipiul Piatra-Neamț sunt 46 de locuri de joacă publice, de întreținerea cărora se ocupă societatea Consiliului Local Publiserv. Ne-am propus modernizarea tuturor locurilor de joacă din oraș, prin înlocuirea echipamentelor existente cu altele noi și moderne, într-un program etapizat derulat pe parcursul a trei ani, respectiv 2020-2022. De asemenea, am semnat  contractele de finanțare din fonduri europene prin care se vor realiza până la finalul anului viitor trei grădini publice urbane cu zone de recreere și petrecere a timpului liber,  precum și cu spații de joacă pentru copii a declarat primarul Dragoș Chitic.

2 COMENTARII

  1. Un adevarat primar de sat (nici macar de comuna). Acesta-i este nivelul. A mai reparat cateva locuri de joaca si mai spoieste cu asfalt cateva stradute, motiv necesar si suficient pentru o alta postare. Nu putea sa aiba mai mare ghinion acest oras. Un om fara pic de viziune, un functionar marunt cu cotiere, prizonier al aranjamentelor marunte, fara nici cea mai mica idee despre oportunitatile pe care le ofera aceasta urbe. Cred ca atunci cand il aude pe dr. Harbuz vorbind despre “smart city” se gandeste ca el a infaptuit conceptul cu ajutorul statiilor de incarcare pentru masinile electrice si bicicletele cu flori din parc. Domnule Chitic, conceptul de smart nu inseamna sa introduceti wifi intr-un parc sau un panou de informare turistica mereu nefunctional. Inseamna mult mai mult si ar fi trebuit sa valorificati deplasarile (pe banii nostri) la diverse targuri de profil pentru a afla de la cei care pricep ce inseamna. In afara de tehnologie inteligenta, un asemenea oras presupune o administratie model, o sursa de inspiratie pentru cetateni, nicidecum doar faptul ca instalati tehnologie inteligenta la preturi astronomice. Cel mai important in acest model este interactiunea cu cetatenii, feedback-ul, nu doar instalarea unui sistem video scump pe strazi, supravegheat de armata de burtosi de la locala. Dezvoltarea unui astfel de concept trebuie sa porneasca de la o strategie scrisa de specialisti (nu de firma care a instalat dispensere de 10 lei la sume exorbitante), iar printre scopuri trebuie sa-l regasim pe acela de a determina cetatenii sa faca schimbari in atitudine. Dar, suparator sau nu, acest lucru nu poate fi facut de d-voastra. De ani de zile ne vorbiti despre o gradinita in Speranta si un parc in Valeni. Pe bune? Acestea pot fi proiecte majore pentru un oras clasificat drept statiune turistica de interes national? Or fi si acelea necesare, dar vorbim despre oportunitatile pe care le invocati in fiecare campanie si nu le mai valorificati. Nu am sa continui cu exemple devenite virale si care au facut inconjurul Balcanilor, wc-ul cu panglica sau drumul asfaltat care duce nicaieri. Nu ma astept sa intelegeti ceva, iar cel mai probabil consilierii va vor “traduce” ca a scris vreun postac psd-ist si veti recupera la prima audienta pe FB. Eu inca sper sa avem un candidat care sa inteleaga nevoile acestui oras si sa aveti decenta sa nu mai candidati, chiar daca relatia pe care o aveti cu un alt mare geniu al administratiei, Orban, l-a determinat sa aplice dubla masura in ce va priveste (alti primari de orase mari, trimisi in judecata, au fost scosi de pe listele de candidati). Va rugam sa nu mai faceti rau acestui oras candidand, chiar daca va spun unii ca stati bine in sondaje.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.