PSD nu a trecut testul solidarității

Ne apropiem de data la care vom ieși din starea de  urgență. Am trecut, și este posibil să mai trecem, printr-o perioadă grea, marcată de îmbolnăviri și, din nefericire, de decese. La fel ca majoritatea statelor lumii care s-au confruntat cu această epidemie și noi am fost cuprinși de teamă și neliniște. Dar ne-am unit în acest efort comun de a învinge epidemia și am căutat cele mai bune soluții pentru a merge mai departe. Români pentru români, umăr la umăr, într-o solidaritate care ne este specifică în momente de criză. Din păcate, PSD a înțeles altceva. Pentru PSD nu a contat decât cățăratul pe suferința oamenilor. Ipocrizie și cinism, într-o permanentă goană după voturi, prin minciună și dezinformare.

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a țipat continuu că alocă fonduri, că rezolvă probleme, că Ministerul Sănătății nu-l ajută. Declarații și poziții de carton, nedemne pentru cineva care conduce o comunitate. Când s-a descoperit că la adăpostul stării de urgență prețurile de achiziții sunt prea mari, a început să jignească. Femei, bărbați, colegi din Consiliu Județean Neamț, nu a contat. A pus bețe-n roate oricărei inițiative, oricărui demers constructiv, cu un cinism greu de imaginat.

Ceea ce s-a întâmplat în județul Neamț nu este un caz singular. Totul a făcut parte dintr-o strategie bine gândită. Peste tot unde a avut pârghii de conducere, în special prin aleșii locali, PSD a boicotat eforturile PNL de a trece cu bine această criză. O atitudine nedemnă, pentru că pandemia de COVID 19 nu este despre PNL și PSD, pentru că virusul nu alege după culori. Aici vorbim despre viață și moarte.

Senator Eugen Țapu Nazare

Viceliderul Grupului PNL din Senatul României

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *