Roboți pentru elevii de performanță din Neamț

Unul dintre beneficiile stării de urgență, dacă se poate vorbi despre așa ceva, este că majoritatea pasionaților au avut timpul necesar să dedice mai mult hobby-urilor.

De asemenea, adulți și copii deopotrivă, și-au descoperit pasiuni care, în vremurile „normale”, ar fi fost trecute în calendar la data „când voi avea timp”.

Profesori și elevi din întreaga țară, indiferent de specializare, au participat la NEXTLAB.TECH, cel mai mare concurs de robotică din România destinat elevilor din clasele II-IX.

Acest concurs, înregistrat în calendarul Ministerului Educației Naționale, este organizat de către Asociația “Clubul Informaticii Economice-CyberKnowledge Club (CKC)” fondată de cadre didactice ale Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, ASE, București.

Sponsorul principal al evenimentului este Banca Comercială Română.

Nextlab.tech este o platformă inovativă pentru gestionarea hackathoanelor și concursurilor de robotică precum și a activităților de învățare adaptivă și evaluare inteligentă.

Important este faptul că BCR a donat primilor 500 de elevi calificați în etapa a doua a concursului 500 de roboței programabili.

Pe lângă kiturile oferite de BCR, în Ilfov, Măgurele Science Park a donat peste 200 de roboței, iar în județul Argeș compania Dacia-Renault a donat 200 de roboței.

Din cei peste 3600 de elevi calificați la nivel național în etapa a doua a concursului, 10 elevi din județul Neamț au primit cadou un roboțel programabil. Acesta este necesar pentru a participa la etapa următoare a concursului Nextlab.

Elevii beneficiari sunt:

Codrin Bura de la Școala de la Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” Roman

Constantinescu Tudor de la Colegiul Tehnic “Ion Creangă”

Emanuela Mihăică de la Colegiul National “Roman-Voda”

Iustin-Gabriel Mitreanu de la Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț

Lixandru Pintilie de la Colegiul Tehnic “Ion Creangă”

Lupașcu Eduardo de la Colegiul National de Informatica Piatra Neamț

Mărtinuț Federica de la Colegiul Național “Roman Vodă”

Mihai Nastasa de la Liceul Tehnologic “Vasile Sav”

Miron Titus Adrian de la Colegiul Național de Informatică

Sebastian Crețu de la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” Roman

Mai sunt o mulțime de elevi cu rezultate foarte bune care vor participa la următoarea etapă a concursului și vor avea nevoie de un roboțel. Costul unui roboțel variază între 290 și 420 de lei. Iar unii dintre elevi nu îl vor putea cumpăra, neavând posibilități.

Cu siguranță există nemțeni care pot și doresc să investească în oamenii viitorului.

Felicităm elevii și profesorii lor coordonatori pentru participarea la concurs!

(M.N.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *