Schimbări la vârful învățământului nemțean nemțene: Șefa CCD Neamț, adjuncții și jumătate din inspectorii școlari sunt la final de mandat

Se anunță schimbări importante chiar la vârful educației nemțene. Mandatul directoarei Casei Corpului Didactic, prof. Florentina Moise, se apropie de final. Același lucru se întâmplă și în cazul celor doi inspectori adjuncție ai Inspectoratului Școlar Județean Neamț. Profesorii Elena Laiu și Ioan Milea își încheie mandatele în luna mai, respectiv iunie. Prima a câștigat concursul pentru funcție în vara anului 2015, din februarie 2018  fiind numită inspector școlar general cu preluarea atribuțiilor de la Viorel Stan, care a intrat în Parlament. Ea a beneficiat ulterior de o detașare pe funcție, din luna septembrie 2019 și a fost înlocuită cu Mihai Obreja, pe 30 decembrie.

Celălalt adjunct, Ioan Milea, ocupă funcția tot prin concurs și ajunge în luna iunie, tot după o prelungire de un an, la finalul mandatului. În Inspectorat aproape jumătate dintre inspectorii școlari actuali sunt, de asemenea, cu numirile la final.

Invitat în această dimineață, 25 mai, la emisiunea „Cafeaua de dimineață”, inspectorul școlar general Mihai Obreja a declarat că încă nu a trimis propuneri pentru ocuparea funcțiilor și că preferă să lase decizia la mâna ministerului. Pe același subiect, prefectul George Lazăr a precizat că propunerile pot pleca de la Inspectoratul Școlar Județean Neamț.
(C.I.)

7 comments

 • Observator

  mai 25, 2020 at 4:00 pm

  Incet ,incet, mandrutele lui Arsene , dupa ce au lasat miros de parfumuri scumpe si feromoni ,prin institutii,se-ntorc obosite, la vatra.

  Răspuns

 • Mihaela

  mai 25, 2020 at 5:53 pm

  🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣👏👏👏👏👏👏

  Răspuns

 • Maria

  mai 25, 2020 at 8:01 pm

  am sa las si eu un comentariu, am mai lasat si in trecut, decent, civilizat, fara injurii,…dar se pare ca publicati doar ce e PRO-anumite partide, in rest nu puneti public nimic la vedere.

  Cat despre feromoni, nu stiu cum stau cu adulmecatul unii cititori, sau daca miroase partea de sus sau de jos a unora, dar cu siguranta sa nu uitati si de feromonii unui cuplu director-inspector care la inceputul saptamanii erau la un partid, la finalul saptamanii erau deja la celalalt partid, ca sa nu mai vorbim de feromonii unei anumite doamne cu virtuozitate istorica din cadrul ISJ, care schimba partidele si paturile la fel de des ca alte persoane parfumate. Apropo, si-a batut cineva capul sa verifice de vreo 3-4 ani cum arata parcul auto la ISJ Neamt ? Ca de injurat injura toti vechiul regim, dar de plans salariile…nu am auzit vreo voce din ISJ , directori, profesori sa faca revolutie….banii sunt buni, indiferent ce regim politic a condus. Cum stati cu iprocrizia zilele acestea, stimati formatori de viitoare caractere? Injurati sindicatele cand va invita sa iesiti la greva, injurati partidele desi v-au marit salariile, iar cand vreun parinte sau elev indrazneste sa iese public, urlati ca din gura de sarpe despre drepturi . Dar cu obligatiile cum mai stati zilele astea ?

  As vrea sa vad, domnule Balanescu, ca aveti verticalitatea sa publicati si acest comentariu. Nu contine injurii, nu jigniri, nu atac. Am dreptul la o parere, nu ?

  Răspuns

 • Luminita

  mai 25, 2020 at 9:13 pm

  Drept sa zic, decat comunistul asta de lemn de plop care a indobitocit elevii inainte de 89 cu socialismul lui stiintific iar mai apoi a terorizat elevi eminenti cu apucaturile lui de caporal , la Rares, mai bine cu mimozele lui Soseta. Cel putin la astea mai vedeai o coafura tricolora, o sacosa” Luis beton”, un breton, un feromon, o jartera, da la securistu asta ce sa vezi? Lemn , frate!

  Răspuns

 • Stelian Aldea

  mai 26, 2020 at 8:16 am

  Personajul din foto nu a participat la colectivizarea fortata. Cam asa arata. Daca-l vezi cu sacosele de rafie, cu origine RM, la cumparaturi, zici ca a fost chiar presedinte de CAP.
  Asta a fost director la mult stilatul Rares, a fost coleg cu dna Luminita ?

  Răspuns

 • Un pedagog de scoala noua

  mai 26, 2020 at 10:29 am

  Dupa parerea mea , “varful invatamantului nemtean” ar trebui sa fie scolile nu niste institutii comuniste ,cum sunt ISJ sau , vai, CCD, institutii alterate ,in care ,din cand in cand ,se schimba doar conservele care sunt puse pe post de conducere de catre valutistii ce le exploateaza. Cum Dumnezeule sa inspectezi scolile cu unul care ar trebui sa fie casier la CAR pensionari sau secretar de organizatie la PSD Maratei? Cum? Raspunsul nu poate fi dat decat de Dana Budeanu:”n-ai cum”!.
  Sau cum sa formezi tineri cu oameni ca Mulinita , care alaltaieri ii povatuia pe copii sa-l preamareasca pe Iuliu Maniu, ieri pe Bratieni si azi pe Ion Iliescu si Soseta-mparat? Cum? N-ai cum!
  Ce vedem noi , azi, si vom vedea si maine si poimaine, in varful invatamantului nemtean ,este scabros. Amante de proasta calitate, secretari de partid a caror loc ar trebui sa fie la intrarea in Carrfour cu termometrul in mana, beizadele si lipitori de afise. Ca decidentii politici nu s-au schimbat. Ei doar se muta dintr-un partid in altul ,ca sa-si schimbe amantele si sa-si pastreze privilegiile. Altfel in Romanica, n-ai cum, caci aici este taramul dezmatului…

  Răspuns

 • Un pedagog de scoala noua

  mai 26, 2020 at 12:03 pm

  Da Stelian, ai dreptate. Asta si-a amanat data procesiunii funerare doar ca sa prinda si el cateva luni scaunul rotativ mult visat de la ISJ Neamt unde a dat si Mulinita un part ” academic” pana s-o convinga Sose, ca nimic pe lumea asta nu-i mai important decat Ion Iliescu , tricolorul si banii de la partid.

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *