Soluție ”de criză” în focarul COVID de la Păstrăveni: angajații rămân în continuare și după tura de 2 săptămâni!

Până în această după-amiază, 9 mai, soluția găsită pentru funcționarea în focar COVID a Centrului de recuperare a persoanelor cu handicap Păstrăveni este una pe măsura crizei. Rezidenții confirmați infectați rămân în centru, iar personalul sănătos care a fost carantinat și a lucrat în ultimele două săptămâni rămâne în continuare la muncă. Pentru că la cei circa 200 rezidenți din centru sunt aproape 100 de angajați în tură, personalul care rămâne este completat cu cei sănătoși care vin de acasă. Conducerea Direcției de Sănătate Publică Neamț a declarat că va face publică toată situația într-un comunicat ce va fi prezentat în această după-amiază. Până dimineață fuseseră internați 33 dintre salariații pozitivi. Astăzi au mai fost anunțate 73 de noi cazuri confirmate în județul Neamț, până la amiază.

La centrul de la Păstrăveni au fost astăzi, pe lângă trei medici infecționiști, echipa de la DSP Neamț, și reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț. Instituția care are în subordine centrul de la Păstrăveni a transmis într-un comunicat toate măsurile luate:

„Conducerea DGASPC Neamț a mers sâmbătă dimineață la Centrul Păstrăveni pentru a stabili împreună cu directorul acestei unități un plan de acțiuni menit să asigure desfășurarea activității în următoarea perioadă. Dat  fiind numărul în creștere al cazurilor de infectare cu coronavirus atât în rândul salariaților cât și al beneficiarilor, era imperios necesar stabilirea felului în care se vor desfășura turele astfel încât să se poată supraveghea eficient beneficiarii. Ca urmare a consultărilor dintre șefii DGASPC, ai Centrului Păstrăveni și medicii specialiști s-a stabilit ca salariații care ar fi trebuit să încheie perioada de izolare la locul de muncă să rămână în continuare în activitate, iar cei din prima tură care au primit rezultatele negative să vină la lucru de asemenea. Astfel, este asigurată tura completă în acest moment iar în situația în care rezultatele testelor vor fi pozitive la tot mai mulți, se va colabora cu medicii epidemiologi și cu DSP în vederea stabilirii unei strategii eficiente ca să permită asigurarea unui număr suficient de personal pe ture. S-a reamintit tuturor obligativitatea purtării echipamentelor de protecție, s-au reverificat circuitele și s-au stabilit noi măsuri care să limiteze pe cât posibil răspândirea virusului.

Centrul Păstrăveni are în total 200 de beneficiari, persoane adulte cu dizabilități și 198 de salariați.

Vom reveni luni cu detalii în funcție de evoluția situației. 

Numărul cazurilor noi va fi comunicat de către DSP Neamț”.

(C.I.)

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *