Târgu Neamţ: Lipsa distanţării sociale între PSD şi PNL, texte lămuritoare

pietricica turism

Uneori, o fotografie spune mai multe lucruri decât multe mii de cuvinte. Alteori sugerează. Când fotografia este cu și despre politicieni, mai este însoțită și de un text care se vrea informativ, dacă nu lămuritor, ”vigilența” privitorului cititor trebuie să fie maximă.

Pe contul de socializare al președintelui PNL Neamț, deputattul Mugur Cozmanciuc a apărut o fotografie de la Târgu Neamț, în care apare alături de primarul Daniel Harpa și de  prefectul de Neamț, dl. George Lazăr.

Textul care însoțește imaginea este în felul său, o capodoperă, care, în cîteva rânduri, atinge o mulțime de persoane, lucruri și probleme. „Azi am avut plăcerea să fiu invitat de domnul Primar Harpa la o întâlnire de lucru în frumoasa comunitate Târgu Neamţ. Apreciez echilibrul de care dă dovadă şi sunt convins că va da dovadă înţelepciune şi pe viitor pentru ca cele mai bune decizii să fie promovate la nivel de comunitate. Spre deosebire de un alt om care plânge pe la colţuri, domnul Harpa a dat dovadă de echilibru şi o dorinţă de a afişa NORMALITATEA în judeţ”, a scris deputatul PNL.

Să încercăm să tragem câteva concluzii:

 1. În lipsa unei distanţări sociale practicate în perioada de alertă în care ne aflăm acum, s-a încercat probabil o apropiere politică.
 2. Cu această ocazie aflăm că Târgu Neamț este o comunitate frumoasă și că există un primar înțelept, care a luat decizii bune până acum. Și că acesta a lansat o invitație către Mugur Cozmanciuc la o întâlnire de lucru.
 3. Pe viitor se așteaptă să ia decizii la fel de bune, cu amendamentul că ele trebuie să fie promovate la nivel de comunitate.
 4. En passant, se lansează o perversă politică cu țintă Ionel Arsene, ”omul care plânge pe la colțuri”, fără alte explicații clare, care oricum nu-și avea locul în logica frazei.
 5. Finalul, ca orice final, ne prezintă cheia în care trebuie să citim textul, dl.Harpa este echilibrat și atunci este normal să dorească să afișeze NORMALITATEA ! Da, dar nu numai la Târgu Neamț ci ”în județ”, ca să fie lucrurile foarte clare.

Concluzia este simplă. Normalitatea a stat pe parcursul întâlnirii de lucru alături de dl. Harpa, la vedere, nu pe la colțuri. Privitorii/cititorii ar trebui să se obișnuiască cu acest gen de apropieri între politicieni din partide diferite, că doar se apropie alegerile.

Primarul Daniel Harpa a avut și el cîteva comentarii cu privire la vizita la care făcea referire dl. Cozmanciuc.: ”La solicitarea domnului prefect am mers astăzi împreună cu dumnealui pentru a-i prezenta măsurile luate în Târgu Neamţ pe perioada stării de alertă, în special în zona pieţei. Îi mulţumesc pe această cale pentru interesul arătat oraşului nostru! O vizită de lucru care ne-a adus de asemenea recunoaşterea eforturilor făcute de echipa PSD pentru oraş, din partea preşedintelui PNL Neamţ. Nu pot decât să apreciez fair play-ul dânsului”.

Să încercăm și aici câteva concluzii:

 1. Harpa introduce în ecuație pe prefectul de Neamț ca fiind autor al invitației.
 2. Vizita a fost una de lucru și informare cu măsurile luate pe perioada stării de alertă, în special în zona pieței, un loc reprezentativ al oricărui oraș moldav.
 3. Există un interes major față de Târgu Neamț, ceea ce este normal până la urmă din partea unui deputat și șef de partid județean.
 4. Președintele executiv al PSD Neamț, Daniel Harpa ( numărul 2 în partid) îi mulțumește președintelui PNL numărul 1 în partid) pentru ”recunoaşterea eforturilor făcute de echipa PSD pentru oraş”!
 5. Dacă dl.Harpa era lăudat pentru înțelepciune, dl.Cozmanciuc este lăudat pentru fair play. Semn că normalitatea în discurs public pare să se instaureze măcar la acest nivel.

Acestea fiind spuse, toți cei care fac speculații pe marginea acestei postări pot să le ia ca pe niște încercări de antrenare a limbajului de campanie. Este un fel de tatonare și hârjoană politică într-o perioadă propice pentru așa ceva, o mică stare de prealertă, între una de urgență și cea de alertă adevărată,guvernamentală.

Într-o altă abordare a vizitei, să-l cităm pe Ionel Ungurianu, şeful societăţii Civitas, care adminstrează Piaţa, cu privire la măsurile luate pe perioada stării de alertă: „Am impus o distanţă socială de 1,5 m între comercianţi, asigurăm o suprafaţă de 4 mp fiecărei persoane, purtarea obligatorie de măşti şi mănuşi în spaţiile închise, respectiv în hala de legume şi fructe, şi în hala agroalimentară, asigurarea de personal pentru a nu se permite intrarea în spaţii închise fără mască şi am asigurat dispensere cu dezinfectant şi covoraşe îmbibate cu clor la fiecare intrare în hale”.

Măsurile respective nu li se aplică celor care nu se încadrează în categoria comercianților.

Valentin Bălănescu

 

 

1 COMENTARIU

 1. Harpa știe ca viitorul lui este in Pnl, Psd va esua la alegeri, întrucât a promovat analfabetismul la rang de ministru,secretar de stat etc.Arsene va fi vanat pt aroganta de care dă dovadă. Este interesant ca nu paraseste corabia,gen cum a fugit de la Ponta la Dragnea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.