Tratamentul cu plasmă imună COVID: S-au cerut secretarului de stat Andrei Baciu soluții rapide!

Astăzi, 7 mai, încă se poartă discuții pentru depășirea fazei avizelor și trecerea la tratamentul cu plasmă de la donatori imuni COVID la Piatra Neamț. Între instalarea aparatului de recoltare, donat Consiliului Județean Neamț de pietreanul Florin Hozoc și accesul bolnavilor la acest tratament aprobat de Ministerul Sănătății, stă refuzul unui medic. În detensionarea situației s-a implicat și prefectul de Neamț, care astăzi a declarat că a făcut personal demersuri: „Centrul de Transfuzii, la acest moment, refuză protocolul din lipsa fondurilor, spun ei. Eu am avut o discuție ieri la Spitalul Județean Neamț și o să reiau astăzi subiectul, am vorbit și la București de câteva ori și am rugat la nivelul ministerului și a domnului secretar de stat Andrei Baciu să se găsească soluțiile în mod cât mai rapid. Am primit promisiuni în acest sens, doar că Centrul de Transfuzii e un fel de stat în stat, dacă vreți. N-are o legătură directă cu Spitalul Județean Neamț, se subordonează centrului național de transfuzii și de acolo vin banii către centrul județean de transfuzii. Cei de la spital au făcut toate demersurile posibile”.
Întreaga declarație a prefectului de Neamț poate fi vizionată de la minutul 41 aici.
Tot astăzi, deputatul Mugur Cozmanciuc a anunțat că a discutat această chestiune la întâlnirea avută cu ministrul Nelu Tătaru, la care a participat și Florin Hozoc.
În acest moment, aparatul este tot în custodia spitalului județean, care așteaptă de la Ministerul Sănătății acreditarea secției ATI pentru administrarea plasmei imune pacienților.
(M.N.)

2 comments

 • nicolae

  mai 7, 2020 at 5:02 pm

  Până una alta, solicitați sprijinul MApN, apar tot mai multe cazuri de îmbolnăviri ! Este un *scor* prea mare pentru județ.

  Răspuns

 • Emilian Barbu

  mai 7, 2020 at 7:43 pm

  Sunt vreo 2-3 parlamentari de NT, care apar pe sit-urile locale, cu sau fara (P), si care cu pixul in mana, se uita in obiectiv. Ar trebui sa se implice total si sa dea un raspuns: se poate rezolva, sau poate e o inselatorie
  N-o mai lalaiti atata, ca sunteti ridicoli !

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *