”Vigilentul” polițist local Macovei – prins la braconaj !

pietricica turism

Pentru membrii filialei Piatra-Neamț a Asociației Naționale de Combatere a Braconajului și Poluării (ANCBP) ziua de duminică, 10 mai, a fost una plină, în diverse localități de pe cursul Bistriței făcându-se controale pentru depistarea braconierilor. Și printre cei găsiți în plină activitatea pe malul râului s-a aflat și Constantin Macovei, un ”vigilent” polițist local, care n-a avut nicio reacție acum 4 ani, când o bătrână a fost lovită în piața centrală din Piatra-Neamț ( amănunte incredibile aici).

În continuarea acțiunii noastre următoarea surpriză a fost la Podul Cut unde mai multe persoane ne indică faptul că un bărbat, cu o Dacia Logan, pescuiește la plase monofilament tip “mireasă”. Am mers la locul indicat, de această dată colaborarea noastră fiind cu polițiști de la Secția de Poliție Săvinești care, în scurt timp, însoțiți de un echipaj al jandarmeriei ajuns în zonă au tratat aspectul cu profesionalism și implicare! S-a constatat faptul că persoana pescuia cu 5 undițe cu plase monofilament pe care, la vederea echipei ANCBP, nu le-a mai luat, lăsându-le acolo, poate conștientizând gravitatea faptei. Persoana în cauză este lucrător în cadrul Politiei Locale Piatra-Neamț, lucru confirmat de oamenii aflați în zonă, cărora le adresase injurii și expresii jignitoare anterior”, se arată în postarea ANCBP pe propria pagina de Facebook.

În februarie 2016, poliţistul local Constantin Macovei a plecat liniştit din piață, deşi o bătrână fusese lovită de un bărbat, chiar în faţa lui. Nu a intervenit în niciun fel, iar ulterior a declarat că-și cumpărase de mâncare și se grăbea să se ducă spre cartierul Văleni, unde urma să intre de serviciu, exact pe menținerea ordinii și liniștii publice. Adică, după mintea lui, n-a intervenit pentru că la piața din Piatra-Neamț nu avea el ”sector”. Pentru această atitudine a fost „judecat” în comisia de disciplină a instituţiei și a primit o sancțiune care l-a durut puțin la buzunar: diminuarea salariului cu 20% pentru o lună ( amănunte aici). Va fi interesant de văzut ce i se va întâmpla de această dată.

C.M.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.