Evaluare Națională: 72 de elevi au lipsit la prima probă, cea de limba și literatura română

pietricica turism

Niciun elev din județul Neamț nu a avut temperatură de peste 37,3 grade, ce nu i-ar fi permis să susțină prima probă scrisă a examenului de Evaluare Națională. Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, a afirmat că s-a înregistrat „un singur elev… la nivel național!”, în postarea publicată pe pagina de socializare.

La proba de limba și literatura română de astăzi au lipsit 72 de absolvenți, din cei 4.332 înscriși în județul Neamț. Toți elevii și-au văzut de scris, după primirea subiectelor, astfel că nu s-a înregistrat nici o tentativă de fraudă, potrivit inspectorului școlar general, prof. Mihai Obreja. Miercuri, 17 iunie, tot de la ora se va desfășura proba scrisă la matematică. Elevii vor afla notele obținute luni, 22 iunie, ce vor fi afișate până la ora 14. „Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie, în intervalul orar 16-19 și 23 iunie, în intervalul orar 8-12. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun sau transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții sau reprezentanții legali ai acestora”, a precizat șeful IȘJ Neamț. Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

Elevii care au fost în carantină, izolare sau spitalizați se vor putea înscrie la sesiunea specială, cu probele scrise programate pentru 29 și 30 iunie. Repartizarea elevilor promovați va avea loc pe 10 iulie.

(C.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.