Șeful Poliției Roznov și 3 agenți – cercetați disciplinar după scandalul cu băiatul agresat sexual

pietricica turism

Subcomisarul Ionuț Matache, șeful Poliției Roznov, și 3 dintre subordonații săi sunt cercetați disciplinar, după scandalul legat de băiatul de 16 ani, care a fost lovit și agresat sexual în plină stradă, întreaga scenă fiind filmată. S-a dovedit că un prieten de-al victimei, Cenghiz Andronache, s-a dus la poliție să depună plângere, pentru că și el a fost agresat de același Mădălin Aursului, însă polițiștii au amânat verificările. Mai mult, polițiștii au susținut că nu au știut nimic despre existența agresiunii, după ce filmulețul a fost postat pe Facebook de același Cenghiz Andronache, care a vrut astfel să se răzbune pe bătăuș.

Având în vedere evenimentul petrecut pe raza orașului Roznov și a informațiilor vehiculate în spațiul public, la data de 26 mai a.c., din dispoziția conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, la nivelul Poliției orașului Roznov s-au efectuat verificări de către ofițeri din cadrul Biroului Control Intern”, se arată în comunicatul IPJ Neamț. ”Aceste verificări au vizat modul de îndeplinire a sarcinilor şi atribuţiilor specifice cu privire la fapta sesizată, de către polițiștii din cadrul acestei subunități de poliție. În urma verificărilor efectuate, în baza art. 59 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Neamț a dispus cercetarea prealabilă față de un ofițer de poliție și trei agenți de poliție din cadrul Poliției orașului Roznov. În conformitate cu art. 59, alin. 3 din același act normativ, au fost desemnați ofițeri din cadrul inspectoratului, care vor efectua cercetarea prealabilă în vederea stabilirii existenței/inexistenței abaterilor disciplinare reținute și a vinovăției cu privire la aspectele constate în sarcina polițiștilor. După efectuarea cercetării prelabile, în cauză se vor dipune măsuri conform art. 59 din Legea nr. 360/2002, pe care le vom aduce la cunoștința opiniei publice”.

Între timp, Mădălin Aursului a fost arestat pentru 30 de zile, iar DIICOT Neamț s-a autosesizat și desfășoară o anchetă pentru pornografie infantilă prin mijloace informatice. Sunt cercetați 3 tineri care și-au trimis filmulețul unul altuia, inclusive Cenghiz Andronache, care l-a făcut public. Doi dintre cei 3 tineri au avut probleme penale. Unul este recivist cu state vechi, condamnat pentru furturi și tâlhării și cu procese în curs, iar al doilea este chiar Cenghiz Andronache, care a fost cercetat pentru furt, dar s-a dispus încetarea procesului penla pentru că s-a împăcat cu victima. Chiar așa stând lucrurile, polițiștii aveau datoria de a lua reclamația în serios și de a nu se raporta la profilul moral al reclamantului care, de data aceasta, a fost victimă.

C.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.