Trei școli închise din cauza COVID-19

Astăzi, 9 iunie, cu o săptămână înainte de prima probă scrisă din Evaluarea Națională, trei școli din județul Neamț au fost închise din cauza COVID-19.

La Școala Gimnazială nr. 2 din Piatra-Neamț, cea mai mare unitate de învățământ din municipiul reședință de județ, una din femeile de servici a fost confirmată infectată cu coronavirus. Elevii din clasa a VIII-a care astăzi ar fi trebuit să revină la cursurile de pregătire n-au mai fost primiți și școala a fost închisă. „În această dimineață am fost anunțat de directorul școlii că există un caz confirmat Covid, la una din femeile de servici. Noi ținem legătura și cu Direcția de Sănătate Publică Neamț și deocamdată este singurul caz de îmbolnăvire din această șoală. Am decis suspendarea cursurilor, elevii rămân acasă și continuă pregătirea online. Vom vedea cum evoluează situația, zilele acestea, dar școala trebuie dezinfectată și pregătită pentru examenul care începe pe 15 iunie”, a declarat Mihai Obreja, șeful Inspectoratului Școlar Județean Neamț. Ancheta epidemiologică pe care o face DSP Neamț trebuie să clarifice când a venit femeia de serviciu ultima dată la școală, dacă a purtat mască în școală, dacă a respectat distanța fizică, dacă mai sunt și alte persoane suspecte.

Sunt probleme și la Liceul Tehnologic „Vasile Sav” Roman, unde un elev de clasa a VIII-a are unul din părinți recent confirmat infectat cu coronavirus și internat în spital. Aceeași situație și la Școala Gimnazială Gâdinți. „Copilul de la liceul din Roman este în izolare acasă, am fost informat că are unul din părinți pozitiv COVID-19. Corpul de clădire unde elevii învață, din cartierul Nicolae Bălcescu, este închis și va fi dezinfectat. La fel, la Gâdinți, mai avem un elev care este în izolare acasă, unul din părinți a fost confirmat infectat și este internat în spital. Copiii școlii gimnaziale au rămas acasă. Oricum, săptămâna aceasta se reia dezinfecția în toate cele 130 și ceva de școli care organzează examenul de Evaluare Națională. Vrem să nu fie probleme și școlile să fie pregătite, elevii și profesorii să vină la examen în condiții de siguranță”, a mai precizat șeful IȘJ Neamț.

(C.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.