Concurs pentru șefia spitalului Târgu Neamţ

Postul de manager al spitalului Târgu Neamţ va fi scos la concurs în perioada următoare. Solicitarea a venit din partea primăriei, care a şi trimis o adresă către spital în acest sens.

Consiliul de Administraţie a spitalului se va întâlni luni, 20 iulie, pentru a discuta acest subiect.

Consiliul de Administraţie va trimite o adresă către Ministerul Sănătăţii în vederea aprobării şi stabilirii datei de organizare a concursului deoarece în perioada stării de alertă doar această instituție poate decide dacă se va organiza sau nu concurs. Tot Ministerul Sănătăţii poate decide şi centrul unde se va desfăşura concursul cât şi componenţa comisiei de examinare.

Conform Regulamentului de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiei de manager, cei care vor să se înscrie la concurs trebuie să îndeplinească câteva condiţii esenţiale: să fie absolvenţi ai unor cursuri de perfecţionare în management sau management sanitar, agreate de Ministerul Sănătăţii, ori sunt absolvenţi ai unui master sau doctorat în management sanitar, economic ori administrativ, să aibă cel puţin 2 ani vechime în posturi prevăzute cu studii universitare de lungă durată şi nu trebuie să fi avut condamnări pentru săvârşirea unei infracţiuni comise cu intenţie, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea.

În atare condiţii, singurii medici din spitalul Târgu Neamţ, care se pot înscrie la concurs, pentru că întrunesc condiţiile de mai sus sunt dr. Alexandru Pătraşcu, actualul manager şi dr. Florin Apostoae, fostul manager.

Despre posibilitatea de a se înscrie la concurs, actualul manager, dr. Alexandru Pătraşcu ne-a declarat: „Am consultat metodologia şi condiţiile necesare pentru înscrierea la concurs şi îndeplinesc condiţiile cerute de Regulament. Voi lua în calcul ca în perioada următoare să-mi pregătesc dosarul pentru a participa la examen, dacă funcţia de manager va fi scoasă la concurs”.

C.T. STURZU

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *