Control la Căminul de bătrâni din Roznov: ”Lipseau mănușile, măștile, dezinfectanții, protocoalele, lipsea tot”

Din ordinul prefectului George Lazăr astăzi, 31 iulie, s-a constituit o comisie, formată din reprezentanți ai IPJ, DSP, DSVSA și ITM, care a făcut un control la Căminul de bătrâni din Roznov, unde există un focar de Covid 19. Comisia a găsit o sumedenie de nereguli, de existența cărora sunt responsabili cei care, într-un fel sau altul, conduc căminul.

Lipseau mănușile, măștile, dezinfectanții, protocoalele, lipsea tot”, a declarat prefectul George Lazăr. ”Există posibilitatea să fie sesizat Parchetul și directorului să i se întocmească dosar penal pentru zădărnicirea combaterii răspândirii bolilor”.

Practic, la Căminul de bătrâni nu s-au luat minime măsuri de protecție, iar rezultatul s-a văzut în cele 37 de teste pozitive (36 de beneficiari și un angajat).

După o discuție cu prefectul de Neamț, primarul orașului Roznov, Ionel Ciubotaru, a convocat o ședință de urgență a consiliului local pentru a vedea ce măsuri se mai pot lua. Primarul a declarat că s-au aprobat fonduri pentru achiziționarea de echipamente și dezin fec tanți, dar măsuri împotriva managerului căminului nu s-au putut lua, deoarece a existat opoziție din partea consilierilor. Surse din Consiliul Local Roznov ne-au declarat că au existat opinii greu de înțeles la nivelul unor persoane responsabile. Unul dintre consilieri ar fi afirmat că nu are încredere în DSP; în veridicitatea rezultatelor testelor și, în general, în instituțiile statului. Toate aceste discuții și păreri nu-i ajută, însă, cu nimic pe bătrânii care s-au îmbolnăvit, au o vârstă la care infecția se poate manifesta sever și mai au și alte probleme de sănătate.

C.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.