Control la Căminul de bătrâni din Roznov: ”Lipseau mănușile, măștile, dezinfectanții, protocoalele, lipsea tot”

Din ordinul prefectului George Lazăr astăzi, 31 iulie, s-a constituit o comisie, formată din reprezentanți ai IPJ, DSP, DSVSA și ITM, care a făcut un control la Căminul de bătrâni din Roznov, unde există un focar de Covid 19. Comisia a găsit o sumedenie de nereguli, de existența cărora sunt responsabili cei care, într-un fel sau altul, conduc căminul.

Lipseau mănușile, măștile, dezinfectanții, protocoalele, lipsea tot”, a declarat prefectul George Lazăr. ”Există posibilitatea să fie sesizat Parchetul și directorului să i se întocmească dosar penal pentru zădărnicirea combaterii răspândirii bolilor”.

Practic, la Căminul de bătrâni nu s-au luat minime măsuri de protecție, iar rezultatul s-a văzut în cele 37 de teste pozitive (36 de beneficiari și un angajat).

După o discuție cu prefectul de Neamț, primarul orașului Roznov, Ionel Ciubotaru, a convocat o ședință de urgență a consiliului local pentru a vedea ce măsuri se mai pot lua. Primarul a declarat că s-au aprobat fonduri pentru achiziționarea de echipamente și dezin fec tanți, dar măsuri împotriva managerului căminului nu s-au putut lua, deoarece a existat opoziție din partea consilierilor. Surse din Consiliul Local Roznov ne-au declarat că au existat opinii greu de înțeles la nivelul unor persoane responsabile. Unul dintre consilieri ar fi afirmat că nu are încredere în DSP; în veridicitatea rezultatelor testelor și, în general, în instituțiile statului. Toate aceste discuții și păreri nu-i ajută, însă, cu nimic pe bătrânii care s-au îmbolnăvit, au o vârstă la care infecția se poate manifesta sever și mai au și alte probleme de sănătate.

C.M.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *