Coronavirusul explodează: 37 de persoane nou confirmate într-o zi, în județul Neamț

Astăzi, 30 iulie, în județul Neamț sunt 37 persoane confirmate infectate după ce au venit rezultatele testelor de ieri. Cele mai multe provin din Târgu Neamț și comunele învecinate, după ce mai multe focare evoluează.

După ce ieri am aflat că sunt 3 asistenți medicali infectați, astăzi numărul acestora a ajuns la 10 angajați din Centrul de Primire a Urgențelor de la Spitalul Orășenesc Târgu Neamț. Secția a fost închisă aseară și de astăzi personalul din alte secții a fost adus în urgență, ca să suplinească lipsa colegilor. Conducerea spitalului a ajuns la o concluzie, deja, în urma anchetei epidemiologice: „în spital avem practic două surse de infectare a personalului medical. Una în pediatrie, o angajată întoarsă din concediu de odihină de la mare, din Bulgaria, și al doilea, din CPU, o angajată întoarsă și ea din concediu, a intrat în contact cu o familie care a făcut testul contracost la spital,si ei veniți din Bulgaria. Nici unul nu este din Târgu Neamț, toți sunt din comune limitrofe. Toți cei 37 de angajați ai CPU au fost testați și sunt 7 pozitivi, de ieri au fost trimiși acasă, în izolare. Aseară am închis secția pentru dezinfecție, am nebulizat tot și am redeschis, nu putem lăsa pacienții fără asistență medicală de urgență. Am cerut note explicative de la toți cei depistați pozitivi. Sunt reguli de echipare care au fost încălcate: se stă la masă împreună mai mult de 15 minute, nu se respectă regulile de echipare. Sunt suficiente echipamente de protecție, mai trebuie și respectate dispozițiile și normele de protecție. Am informat și Direcția de Sănătate Publică Neamț asupra concluziei din ancheta noastră epidemiologică”, a declarat dr. Alexandru Pătrașcu, managerul spitalului din Târgu Neamț.

Situația de la nivelul orașului Târgu Neamț este în atenția administrației, care a decis să ia măsuri: „Primăria Târgu Neamț începe o acțiune de dezinfecție la nivelul tuturor spațiilor publice din oraș, care se va face zilnic. Se vor face publice orele pe care le vom stabili pentru programul zilnic de dezinfecție” a declarat Daniel Harpa, primarul de Târgu Neamț.

C.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.