Deputat Viorel Stan: „Indecizie, metoda succesului liberal”

Ministerul Educației va fi luat prin surprindere, peste câteva săptămâni, când va afla că începe anul școlar. Același gen de surprindere pe care o încearcă unele primării în pragul iernii, când începe să ningă.

Măsurile pe care soliștii învățământului românesc ar trebui să le ia sunt încă în stadiul de întrebări retorice sau de sugestii, cel mai adesea cu un înalt grad de ridicol.

Părinților și profesorilor nu le arde însă de râs, mai ales când este limpede că nimic nu este limpede în viitorul școlarilor.

Unde vor învăța elevii: în școală, în container, în cort sau acasă? Câți dintre ei vor avea tablete și când? Unde vor avea loc orele de educație fizică? În scara blocului, cu mască și mănuși bleu? Au beneficiat sau când vor beneficia cadrele didactice de stagii de pregătire pentru predatul online?

Guvernul Orban a adoptat un obicei periculos: ia hotărâri mult după data scadentă. Putem să ne așteptăm, așadar, să aflăm câte ceva (nu tot) despre anul școlar 2020 – 2021 cândva, la iarnă, sau la sfârșitul anului, când vom auzi că a fost un mare succes de marcă liberală.

Deputat Viorel Stan, PSD

reclama psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.