Generalul Ioan Nițică – răpus de leucemie

pietricica turism

Generalul Ioan Nițică a fost învins de boala cu care se lupta de la începutul acestui an. În această seară (31 iulie), fiul lui l-a găsit inert și a sunat la ambulanță, însă manevrele de resucitare nu au avut succes. Generalul Ioan Nițică avea 59 de ani.

Militar absolut, cu jumătate de carieră în Ministerul Apărării Naţionale şi jumătate în Ministerul Administraţiei şi Internelor, generalul Ioan Niţică a fost decorat, în 2015, cu Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de Ofiţer. Distincţia i-a fost acordată prin decret semnat de preşedintele Klaus Iohannis, în semn de apreciere pentru rezultatele remarcabile obţinute în activitatea profesională şi înaltul profesionalism dovedit în îndeplinirea misiunilor încredinţate.

Şeful ISU Neamţ a mai fost în atenţia preşedinţilor României. În 1998, după inundaţiile de la Secuieni, preşedintele Emil Constantinescu a venit să vadă situaţia la faţa locului şi cineva i-a spus că un maior a scos din apă două femei. În 2006, şeful ISU Neamț a primit ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de „Cavaler”. În anul 2018, Ioan Nițică a primit gradul de general de brigadă.

Cea mai neagră perioadă din viața militarului Nițică a fost punerea la dispoziție după un denunț la Parchetul Militar. A povestit despre asta cu degajarea învingătorului, iar noi am consemnat într-un text care poate fi recitit aici. La începutul acestui an, în ședința de bilanț, i s-a făcut rău și a fost diagnosticat, în aceeași zi, cu leucemie. Au urmat tratamente chinuitoare, dar de data aceasta, generalul Ioan Nițică n-a mai învins….

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.