Tribunalul i-a retezat lui Vasile Alexandroaia șansa de a se întoarce la Primăria Grințieș

Fostul primar de Grințieș a atacat în instanță ordinul prefectului George Lazăr prin care a fost demis, practic, din funcție, în ziua de 13 aprilie. Acțiunea a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Neamț  în ziua de 7 mai și după doar două termene, instanța s-a pronunțat ieri, 9 iulie: ”Respinge acţiunea, ca nefondată. Definitivă. Pronunţată, astăzi, 09.07.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.
Ordinul prefectului a avut la bază decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție care a declarat valabil raportul inspectorilor de integritate în privința lui Vasile Alexandroaia.

Conform ANI primarul ”s-a aflat în stare de incompatibilitate întrucât, în perioada deținerii funcției de primar, a desfășurat (în perioada iunie 2012 – iunie 2016) activități remunerate în calitate de medic veterinar titular al Cabinetului Medical Veterinar Individual „Dr. Alexandroaia Vasile” și desfășoară activități remunerate în calitate de medic veterinar – asociat la S.C. Mattiax Grin S.R.L. (societate comercială având ca domeniu principal de activitate – activități veterinare)”.

Vasile Alexandroaia a atacat în instanță raportul ANI, dar a pierdut și la Curtea de Apel Bacău și la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde s-a pronunțat hotărârea definitivă. Iar acum a pierdut și procesul prin care a încercat să-și redobândească funcția.

Prefectul George Lazăr a declarat că decizia Tribunalului Neamț demonstrează că Prefectura are juriști foarte buni.

Vasile Alexandroaia a declarat că mai are un recurs pe rol la Înalta Curte de Casație și Justiție, cu termen pe 7 septembrie și, după părerea lui, prefectul s-a grăbit.  ”Nu prea mă pricep eu la drept, dar în principiu cred că prefectul ar fi trebuit să aștepte decizia din acest proces, care nu a avut niciun termen până acum. Instanța nu mi-a interzis să candidez, dar încă nu am luat o hotărâre în acest sens. Mă mai gândesc”. 

C.M.