Andrei Carabelea îi mulțumește pentru sprijin lui …Vasile Panaite!

Într-o discreție media specifică marilor partide, Andrei Carabelea a fost lansat spre Primăria Piatra Neamț din postura de candidat al Partidului Național Liberal. Un candidat tânăr și decent, care a trecut cam peste tot pe unde putea trece un om cu ambiții civice cu un asemenea profil. Societate civilă, cu conexiuni puternice în  primăria unde vra să ajungă primar, în zona de finanțări nerambursabile, PACT, un partid lansat pe mâna și resursele de tot felul ale lui Sebastian Burduja, candidatură independentă cu critici la adresa partidelor care conduceau România, lider de proteste de stradă retras spre un post bun la ADR-NE, după care protestele s-au mai calmat. Acum iese din jobenul PNL și întărește bârfele despre influența lui Sebastian Burduja, care vede Neamțul ca un fel de fief la care să se raporteze din când în când, de pe funcțiile centrale pe care le are sau le va primi. Că este așa sau nu, timpul o va dovedi.

Cum spuneam, este un candidat decent, tânăr și de urmărit. Din nefericire, prima ieșire feisbucistică în noua postură dă de gândit  multor oameni de pe margine dar, probabil, și multor peneliști. După ce mulțumește lui Ludovic Orban ( ca să se știe de unde vine numirea, să nu fie dubii!), lui Mugur Cozmanciuc și lui Dragoș Chitic, candidatul PNL Carabelea  face o mențiune specială pentru Vasile Panaite! Dacă-i alăturăm numele de cei deja amintiți, rezultă că numitul Panaite, prefect PSD pus de Ionel Arsene, omul care  este personaj principal în dosarul Arsene- Ștefan, unde se vorbea despre recuperarea unor bani via firma familiei lui Panaite, pe o lucrare publică unde se puneau termopane cu dedicație, ar fi, în viziunea lui Andrei Carabelea, dintre stâlpii partidului la Piatra Neamț! Și nu orice fel de stâlp ci unul esențial pentru candidatura lui Carabelea, că altfel nu se explică această plecăciune politică care riscă să-i afecteze șira spinării unui candidat, cum spuneam, tânăr, decent și de perspectivă. Nota bene, Vasile Panaite este exact același om care-i jura credință veșnică lui Victor Ponta și se proclama candidat al Pro România pentru funcția de primar al municipiului Piatra Neamț!

Reacția lui Panaite a venit rapid, tot într-o postare feibucistică, locul unde se face acum politica mare, mică și de Piatra Neamț. Panaite, cu multă generozitate, îl asigură că-l va sprijini și ajuta, probabil la fel cum i-a ajutat pe Ștefan și Arsene. Cu multă condescendență, Panaite îi atrage atenția candidatului Carabelea că el nu joacă doar cu Ludovic Orban în echipă, l-a cooptat și pe Klaus Iohannis, plus Guvenul României. Asta ca să se înțeleagă foarte clar în ce constă sprijinul fostul prefect, care  pe pagina de prezentare pe Facebook, la căutare, apare cu prezentarea prefect al județului Neamț. Nu fost, dar probabil viitor. Iar un prefect chiar poate sprijini un candidat, dacă vrea sau i se spune să vrea.

În final, o întrebare, chiar are nevoie un candidat tânăr, decent și de perspectivă de sprijinul lui Vasile Panaite, la pachet cu misteriosul ”ănger protector” cu stele al acestuia?

Valentin Bălănescu

 

reclama psd

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.