Bani pentru lăcașurile de cult din județ: unanimitate în Consiliul Județean

Într-o ședință de Consiliu Județean desfășurată vineri, 31 iulie, s-a hotărât alocarea sumei de 4.470.000 de lei ca sprijin financiar pentru unitățile de cult din județul Neamț. Așa cum era de așteptat, mai ales în an electoral, acest proiect a fost adoptat cu unanimitate de voturi.

Au fost finanțate 92 de lăcașuri de cult, majoritatea cu sume cuprinse între 30.000 și 50.000 de lei. Cel mai mare proiect, în valoare de 300.000 de lei, aparține Centrului Eparhial Roman, pentru continuarea lucrărilor de extindere a complexului administrativ.

În legătură cu acest proiect, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț scria: „La fel de interesat sunt și de susținerea lăcașurilor de cult din județ. Sunt locurile în care oamenii își găsesc liniștea sufletelor, iar turiștii ajung pe meleagurile noastre pentru a se reculege și petrece un timp în liniște. De aceea, cu fonduri de la bugetul județului, sprijinim bisericile și mănăstirile, pentru a duce la bun sfârșit proiectele pe care le au în derulare sau pe cele care este necesar să înceapă în scurt timp”. (Vlad B.)

O listă a tuturor proiectelor finanțate puteți citi mai jos:

Lista fonduri lacasuri de cult

1 COMENTARIU

  1. Daca santem un stat laic ,ptr ce alocam bani de la buget ptr lacasurri de cult ? La biserica Sf Mina este intradevar necesar sa se aloce bani ,preotul inca nu si-a terminat viloiul si gardul cetatii ! Nu am auzit nici CJ si nici beserica sa aloce niste sume ptr constructia unui azil de batrani ,ma refer la un AZIL ,nu la un loc de exterminare cum sant niste ,,aziluri” particulare , nu am vazut alocati bani ptr o gradinita sau alta constructie de acest fel ,oare de ce ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.