Coronavirusul închide Biroul Electoral Județean Neamț

Actualizare: Biroul județean urmează să fie funcțional de mâine, 7 august, în sediul Palatului Administrativ din Piatra-Neamț: „În aceste condiții, instruirile privind alegerile locale nu se amână. De mâine, la Neamț va fi delegat un reprezentant al AEP Bacău, care se va ocupa de înființarea birourilor electorale de circumscripție și de instruirile care se desfășoară în această perioadă”, a declarat Eliza Hopșa, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Neamț.

Știre inițială: Un funcționar a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus și ceilalți doi angajați ai Biroului Județean Electoral Neamț au fost trimiși în carantină, la domicilii. Informația a fost făcută publică astăzi, 6 august, de Constantin Mitulețu-Buică, președintele Autorității Electorale Permanente. Din cauza apariției Covid-ului, BEJ Neamț a fost închis acum, cu puțin înainte de alegerile locale din 27 septembrie. Funcționarul găsit pozitiv a fost internat în Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț.

Cu toate acestea, activitatea biroului din Neamț a fost preluată de Filiala Nord-Est, după cum a precizat președintele AEP, citat de g4media.ro.

C.I.