Cui folosește gestul lui Leoreanu? O singură concluzie, Arsene a câștigat o luptă în PNL

Momente penibile într-un partid de talia PNL-ului. Președintele partidului și unul dintre oamenii de bază din organizație vin într-o emisiune (aici) și confirmă public că deputatul Laurențiu Leoreanu a fost desemnat candidat în competiția pentru ocuparea postului de primar al municipiului Roman. După care, la puțin timp, Leoreanu postează pe contul său de Facebook că nu mai candidează! Asta după ce, în ședința care a avut loc cu o seară înainte, a fost de acord cu candidatura!
Un asemenea gest, făcut public pe Facebook, fără un anunț prealabil în partid, echivalează cu o trădare a unui general pe un câmp de luptă în timp de război. Efectul poate fi devastator, atâta timp cât tu, candidatul Leoreanu ai fost prezentat ca fiind cel mai bun, ca fiind parte a unei conduceri monolit și ca un element central al planului de modernizare a județului. Dincolo de zonurile unei întâlniri nocturne,după ședința de partid, care ar fi generat o asemenea atitudine, gestul lui Leoreanu este al unui om care face jocul lui Ionel Arsene și implicit al PSD-ului. Mugur Cozmanciuc a fost lăsat în offside și, fără să joace mingea, a fost penalizat cu un 11 metri (Pinalty în variantă locală).
În mod normal, după un asemenea gest ori îți dai demisia, ori ieși cu o explicație coerentă. Ca să nu mai vorbim că de la nivel central ar trebui, și după o reanalizare a voturilor din 2016, să se transmită un mesaj clar și ferm față de profesioniștii blaturilor politice din Neamț, specializați în aranjamente de gașcă. Și pentru care politica este doar un prilej de îmbogățire și hrănire a orgoliilor de tot felul.

Precizări de la deputatul Laurențiu Leoreanu: Deputatul romașcan a ținut să-și expună poziția față de situația creată după ce a anunțat pe Facebook că nu va candida: ”A fost o dezbatere, din punctul meu de vedere, o ipoteză de lucru, eu am zis să mai avem răbdare, mai ales că nu am știut nimic înainte, am zis, hai s-o facem în principiu, să spunem public că facem asta deoarece sunt cel mai bine plasat în sondaje, dar să nu luăm o decizie definitivă. Eu am spus că voi sprijini echipa, important este să câștige echipa.
Am luat decizia asta de mai amâna un anunț oficial entru că mi s-a părut că este o forțare a mâinii, iar seara, când am ajuns acaă m-am sfătuit cu familia, cu prietenii apropiați și am decis să nu candidez. Pentru că eu nu sunt singur, eu am un proiect politic pe termen lung, un proiect care are în vedere dezvoltarea Romanuului, nu puteam candida acum și apoi după două luni să candidez la Parlament. I-am anunțat de aceată hotărâre pe colegii mei printr-un sms și apoi am vorbit la telefon. Eu nu trădez, nu am înțelegeri politice cu alții, sunt în primii cinci comunicatori ai partidului și voi sprijini echipa. Și sunt convins că PNl va câștiga alegerile la Roman, cu un candidat bun.”

V. Bălănescu

N.R.: O precizare necesară: Arsene a câștigat lupta chiar dacă alții au luptat pentru el.

3 COMENTARII

  1. tot muhaeaua asta castiga fiindca ramane si deputat si trimite un sclav pe post de primar cum a fost si miciul care va executa intocmai ce zicea muhaeaua asta – tipic ptr individu ăsta

  2. Oare sa fie razbunarea lui Pinalty impotriva lui(…)pentru ca nu a vrut sa-l nominalizeze pe Panaite la Piatra Neamt? Pe Leoreanu il poate manevra cum vrea Pinalty ca are prea multe despre el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.