Decebal Arnăutu, între interdicția de a candida și noul Cod Administrativ

Decebal Arnăutu, fostul primar al orașului Târgu Neamț din perioada 2000-2012, a decis să candideze din nou, de data aceasta pentru poziția de consilier local independent. El și-a depus candidatura și, cel puțin până în acest moment, nu a fost contestat de nimeni, în ciuda interdicției stabilitate de Agenția Națională de Integritate, care spune că nu poate ocupa funcții publice până în 2021.
Mi-am depus candidatura pe 17 august. A fost modificat Codul Administrativ și nu este nicio problemă cu candidatura mea. Ordonanța 57 referitoare la noul Cod Administrativ nu mă împiedică să-mi depun candidatura. Dacă nu ar fi fost așa, aveam 20 de contestații până acum. Noul Cod Administrativ îmi dă voie să candidez“, a declarat fostul primar.
Reamintim că ANI l-a sancționat pe Decebal Arnăutu pentru că ”în perioada exercitării mandatului de primar (2008 – 2012), a semnat contractele de dare în administrare gratuită a islazurilor „Osoi”, „Slatina” și „Aerodrom”, care aparțin domeniului privat al Orașului Târgu Neamț, încheiate între Primăria Orașului Târgu Neamț, Asociația Crescătorilor de Animale „Humulești” și Asociația Crescătorilor de Animale „Aerodrom” (asociații în cadrul cărora acesta deține calitatea de membru fondator), precum și expunerea de motive la proiectul de hotărâre privind aprobarea dării în administrare gratuită a islazurilor către cele două asociații. ”
M.N.