Incendiul de la Panmont: smoală diluată cu benzină și ”înmuiată” cu flacără

Pompierii au stabilit că incendiul, care a mistuit 800 mp din acoperișul fabricii de pâine Panmont, a fost provocat de muncitorii care lucrau la hidroizolația planșeului. Oficial, ”cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind folosirea focului pentru executarea unor lucrări de hidroizolație bituminoasă, fără respectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor”.

Practic, niște muncitori de la SC RIV CONSTRUCT SRL Roznov lucrau în podul clădirii, unde erau niște infiltrații. Au diluat smoala cu benzină, în spațiu închis, și au folosit flacără ca să înmoaie amestecul. Incendiul a izbucnit foarte violent și, în scurt timp, a cuprins întregul acoperiș, care s-a și prăbușit. Norocul extraordinar, la fel ca și la blocul nemțesc, a fost planșeul din beton dintre construcție și pod, care nu a permis focului să ”coboare” în interior. Altfel, dezastrul ar fi fost mult mai mare.

Planșeul a fost salvator și când noi insistăm să fie construite într-un anumit fel clădirile știm de ce facem acest lucru”, ne-a declarat colonelul Mihai Ciprian Mitrea, șeful ISU Neamț. ”Mulțumin conducerii SC Ema, pentru că ne-am putut aproviziona cu apă de la această societate”.

Fiind vinovată de producerea incendiului, firma din Roznov a fost amendată cu ISU Neamț cu 2.500 de lei…

C.M.

alegeri locale psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.