Neamţ Art Festival, regal cultural în Curtea Domnească (3-6 septembrie)

Centrul pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare” organizează în perioada 3-6 septembrie, în Curtea Domnească din Piatra-Neamţ, manifestarea intitulată Neamţ Art Festival. “Neamţ Art Festival se doreşte a fi un proiect, care să revitalizeze, prin intermediul artelor, viaţa social-culturală a municipiului Piatra-Neamţ, mult afectată în această perioadă de pandemie”, precizează organizatorii.

Manifestarea cuprinde patru evenimente: recitalul susţinut de Luiza Zan şi Jazz Par Trio (joi, 3 septembrie, ora 19:00) şi concertele-proiect marca Radio România Cultural – “Flautul de aur” (vineri, 4 septembrie, ora 19:00), “Pianul călător” (sâmbătă, 5 septembrie, ora 19:00) şi “Vioara lui Enescu” (duminică, 6 septembrie, ora 19:00). În cadrul festivalului, copiii vor putea participa, zilnic, la ateliere creative de caligrafie, pictură, modelaj lut, precum şi la un spectacol de teatru de păpuşi. Cei mici vor fi şi beneficiarii unei lansări de carte, cea mai nouă apariţie la Editura „Nona”, componentă a Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”. O figură aparte o va constitui artistul pietrean Laurenţiu Dimişcă, care îşi va demonstra măiestria în domeniul street art-ului.

Intrarea se va face pe bază de invitație, în limita locurilor disponibile. Invitațiile se găsesc la sediul Centrului pentru Cultură și Arte “Carmen Saeculare” (str. Ştefan cel Mare, nr. 3A). Relații se pot obţine la numărul de telefon 0233/214.026. De asemenea, date fiind vremurile pe care le parcurgem, sunt impuse şi o serie de reguli de protecţie sanitară:

  • Accesul participanților se va face controlat, căile de intrare/ieșire fiind separate;
  • Participanților le va fi verificată temperatura la intrare, aceasta fiind o condiție obligatorie de acces;
  • Nu este permis accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, stare generală modificată) şi nici a celor care înregistrează temperatura măsurată mai mare de 37,3°C. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în zona de spectacole sau ateliere;
  • Accesul participanților va fi permis numai cu condiția purtării măștii (medicale/non-medicale, acoperire nas și gură) care pot fi puse la dispoziție de organizator. Purtarea măştii este obligatorie pe toată durata evenimentului. Persoanele care refuză purtarea măştii nu vor avea acces în acces în zona de spectacole sau ateliere;
  • Participanții trebuie să păstreze distanţa de minimum 1,5 metri;
  • Participanții vor fi rugați să își dezinfecteze mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool, care va fi pus la dispoziție la intrare și în multiple alte puncte. (M. CONSTANTINESCU; AFIŞ: Centrul pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare”)