Răzvan Cuc, candidatul Alianței PSD- PPU la Piatra Neamț: „Dacă voi fi primar, ușa mea va fi deschisă oricui vine cu un proiect!”

 – Ați anunțat patru proiecte mari pentru Piatra-Neamț…

– Da, pentru că este nevoie urgentă de proiecte care să dezvolte orașul. Vom face un parc industrial, centura ocolitoare, ne vom implica, pentru că ne permite legea, în construcția drumului expres Piatra-Neamț – Bacău. Și vom face pe Cozla un centru de tratament și recuperare, un complex SPA – cel mai mare din Europa.

– Sunteți ambițios, dar credeți că există resurse? Știm că Piatra-Neamț s-a luptat în ultimii ani cu datorii mari.

– Administrația din Piatra-Neamț nu s-a luptat cu nimic, a pretextat că nu sunt bani și a zăcut în letargie. Datoriile pot fi o problemă doar atunci când nu ai în minte niciun proiect coerent și nu știi să tratezi lucrurile în cheie de business. Bugetul este un instrument cu care trebuie să știi să lucrezi, nu să îl contempli. Iar pentru toate proiectele mari pe care le-am anunțat există surse alternative de finanțare – de la bani europeni, la parteneriate cu Consiliul Județean. Pentru toate există axe de finanțare europene, trebuie să produci proiecte.

– Ați creat o dezbatere a proiectelor în această campanie, contracandidații dumneavoastră anunță și ei proiecte, unele asemănătoare. Cum priviți această „concurență”?

– E foarte bine, dezbaterea pe proiecte înseamnă că toată lumea s-a săturat de stagnare. Dacă voi fi ales primar, voi avea ușa deschisă pentru toți cei care vor să facă proiecte în Piatra, indiferent de culoarea politică.

– Proiectele mari dau anvergură, dar ce faceți cu problemele „mici”, ca să le spunem așa, dar care afectează direct viața oamenilor?

– Trebuie să modernizăm tot orașul, liberalii și-au bătut joc de pietreni. Trebuie să reabilităm drumurile, trotuarele, pasajele rutiere și rețelele de apă-canal. Versanții trebuie consolidați, iar cursurile de apă trebuie decolmatate. Este nevoie să construim parcări, să mutăm toate cablurile în subteran. Vom reabilita termic blocurile de locuințe și vom reface toate fațadele care au nevoie de reparații. Un oraș modern presupune o bună calitate a vieții. Iar aceasta se vede în lucrurile pe care dumneavoastră le numiți „mici”. Nu sunt „mici”, sunt importante și este nevoie de intervenție rapidă.

Cum le veți face pe toate, mi se pare că deschideți mai multe fronturi deodată?

– Cheia de înțelegere a managementului administrativ ține de proiectarea integrată a planurilor pe care le ai. Lucrurile sunt interdependente. Să vă dau un exemplu: când reabilitezi un drum, muți și cablurile în subteran, refaci țevile de canalizare și refaci și trotuarul. Nu pas cu pas, cum i-a învățat, prost, președintele Iohannis pe cei din „guvernul său”, ci simultan! Pentru mine pas cu pas e similar cu a bate pasul pe loc. Eu sunt un om de acțiune, iar Piatra-Neamț cred că a stat destul pe loc!

Rep.

alegeri locale psd

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.