10 sisteme de videoconferință, în valoare de 240.000 de lei pentru instanțele din Neamț

Pentru a îmbunătăți accesul cetățenilor la actul de justiție în situații de risc epidemiologic crescut, Ministerul Justiției a alocat 38 de milioane de lei către instanțele judecătorești pentru a achiziționa sisteme de videoconferință și echipamente informatice. În județul Neamț vor fi achiziționate 10 sisteme de videoconferință, în valoare de 240.000 de lei.

Conform informațiilor furnizate de Laura Elena Creangă, managerul economic al Tribunalului Neamț. 2 sisteme video vor reveni Secției I civilă de contencios administrativ și Secției penale, 2 sisteme video Secţiei a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal, 3 sisteme video Judecătoriei Piatra-Neamţ și câte unul instanțelor din Roman, Târgu Neamț și Bicaz.

Până acum, la instanțele din județul Neamț existau doar 5 sisteme de videoconferință, câte unul la judecătorii și unul la sediul Tribunalului din bulevardul Decebal, nr. 5.

Alocarea fondurilor a fost făcută în urma demersurilor Ministerului Justiției, care a solicitat Ministerului Finanțelor Publice suma necesară. Odată cu declanșarea crizei pandemice, instanțele au început să utilizeze intensiv  echipamentele de videoconferința și în cauzele civile, iar Ministerul Justiției a solicitat informațiile necesare, respectiv numărul de echipamente existente, numărul sălilor de judecată și numărul necesar de sisteme la nivelul fiecărei instanțe pentru a aloca fondurile aferente achiziționării acestora.

C.M.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *