29 de copii confirmați Covid-19 de la începutul anului școlar

În județul Neamț, în perioada 14-29 septembrie s-au înregistrat 29 cazuri de infectare cu coronavirus la copii cu vârste între 0 și 18 ani.

Cele mai multe cazuri sunt la elevi, cu 26 de teste pozitive la copii cu vârste între 7 și 18 ani. Din rândul preșcolarilor, sunt 3 copii care au fost confirmați infectați. Datele sintetizate de Direcția de Sănătate Publică Neamț cuprind ultimele 14 zile, perioadă în care s-au înregistrat 507 cazuri noi, în tot județul. Procentul copiilor depistați pozitivi este relativ scăzut, de aproape 0,06% din numărul total din acest răstimp.

Astăzi, 29 septembrie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență urmează să decidă cum vor învăța elevii din fiecare școală, după cele trei zile de cursuri online, din perioada alegerilor locale. Singurul focar declarat la finele săptămânii trecute este la Centrul rezidențial „Romanița” din Roman, unde sunt 5 tineri cu Covid. Mai sunt 3 copii pozitivi la centrul de zi „Familia Mea” din Roman. Din informațiile noastre, în nicio școală din învățământul de masă nu se pune problema învățământului exclusiv online. De mâine, 30 septembrie, elevii se pot întoarce în bănci, iar unde nu se poate asigura distanța fizică, o parte rămân acasă, să învețe online.

C.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.