Ai un copil sensibil? Află cum îl pregătești pentru sezonul rece!

Toamna începe să își facă simțită prezența, așa că virozele și alergiile nu vor întârzia să apară. În plus, odată cu deschiderea școlilor, copiii sunt și mai predispuși la răceli, prin urmare trebuie să fii precaut și să încerci prin orice mijloace să îi întărești celui mic sistemul imunitar.

În situația actuală, determinată de pandemia de coronavirus, teama de afecțiunile respiratorii este mult mai mare, deoarece virozele prezintă simptome asemănătoare și pot fi confundate. Deși este o problema gravă, care nu poate fi controlată în totalitate, pe lângă respectarea regulilor privind spălatul pe mâini și purtarea măștii, poți să iei unele măsuri și să adopți câteva obiceiuri sănătoase, pentru a avea și mai mult succes în prevenirea unei posibile infectări.

Iată cum să te pregătești de venirea frigului când ai un copil sensibil:

Nu renunțați la mersul pe jos

Chiar dacă, în zilele ploioase și răcoroase, poate deveni tentant să renunți la mijloacele de transport în comun și să îți duci copilul la grădiniță sau la școală cu mașina personală, nu este cea mai bună variantă, deoarece nu vei reuși în acest fel să îl ferești pe cel mic de răceli, în schimb îl vei priva de beneficiile mersului pe jos, care, printre altele, întărește sistemul imunitar și menține organismul sănătos. 

Oferă-i o alimentație cât mai naturală

Imunitatea unui copil și puterea de a lupta cu virozele depind în mare măsură de alimentele pe care acesta le consumă. Așadar, un regim bazat mai mult pe fast-food, grăsimi, prăjeli și dulciuri în exces va avea efecte grave asupra sănătății, deoarece, pe lângă faptul că organismul nu se va putea apăra de microbi și de viruși, există șanse mari ca, în timp, să se confrunte și cu alte afecțiuni, precum obezitate sau diabet.

Dacă ai un bebeluș, trebuie să știi că prin alegerea unui plan corect de diversificare a hranei, cel mic va fi mai bine protejat în fața alergiilor, iar manifestările din perioadele sensibile vor fi mult mai reduse.

Folosește aerosoli pentru tratarea răcelilor

După ce au apărut primele semne de viroză, cum ar fi tusea sau secrețiile nazale, multe mame folosesc aparate pentru aerosoli, iar rezultatele sunt foarte bune. Aceste dispozitive medicale sunt recunoscute pentru tratarea căilor respiratorii și sunt folosite cu succes atât de copii, cât și de adulți cu diverse afecțiuni, precum astm, bronșită, sinuzită sau febră. 

Întărește-i sistemul imunitar cu ajutorul vitaminelor

Alimentația sănătoasă este deosebit de importantă, dar uneori nu este suficientă pentru a întări sistemul imunitar, mai ales în perioade solicitante sau când există un pericol mai mare de infectare cu diverși viruși.

Așadar, poți recurge la suplimentele alimentare, care conțin cele mai importante vitamine și minerale, asigurându-i, astfel, copilului tău necesarul de nutrienți pentru un organism puternic și rezistent în fața răcelilor. În plus, dacă cel mic este școlar, efectul acestor produse se va vedea și asupra randamentului și capacității lui de concentrare, care vor crește considerabil.

În concluzie, nu ezita să iei toate măsurile de precauție și să îți pregătești copilul în orice mod posibil pentru anotimpul rece și pentru afecțiunile respiratorii care apar odată cu instalarea frigului, mai ales că acest sezon este unul atipic, în care pericolul este și mai mare, din cauza pandemiei de coronavirus.

Sursa foto: storyblocks.com

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *