Aproximativ 200 de salariați din asistența socială au intrat în grevă japoneză

Angajații din asistență socială și comunitară din județul Neamț sunt în grevă japoneză de astăzi, 9 septembrie. Nemulțumirea celor aproximativ 200 de salariați este neacordarea stimulentului de risc, de 2.500 lei brut, nici la două luni de la adoptarea legii. Vlăduț Gheorghiță Duma, liderul Sindicatului Complexului de Servicii pentru Persoane cu Handicap Roman și al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț afirmă că s-a trecut la proteste întrucât nici nu există o certitudine în acest moment. „Suntem în jur de 200 de angajați ai centrului din Roman și ai DGASPC Neamț care de astăzi și până pe 11 septembrie suntem în grevă japoneză pentru că nu avem nici o garanție când va fi acordat acest stimulent de risc”, a precizat liderul sindical Vlăduț Gheorghiță Duma.

Sindicaliștii au transmis Prefecturii Neamț o scrisoare deschisă privind situația din domeniul asistenței sociale și comunitare, din care cităm: „În lipsa acestor garanții, a respectării termenelor de plată a drepturilor salariale, intrăm pe terenul abuzului de drept, fapt care va naște tensiuni sociale de o amploare fără precedent”.

C.I.

Publicăm integral documentul public:

protest_japonez_sindicat_asistenta_sociala_9sep_adresa_prefectura

3 comments

 • Andras Varga

  septembrie 9, 2020 at 7:26 pm

  Bani si iarăși bani vor bugetarii ăștia in timp ce huie presa de copii bătuți si agresați zilnic .
  Instituții anacronice, ineficiența si dureri in coate cat lumea asta dar vor mereu bani de parcă fata cineva bani in tara asta, vorba lu Moromete .

  Reply

  • Om bun

   septembrie 11, 2020 at 10:47 am

   Te invit să lucrezi măcar o zi într-un astfel de centru și atunci să te aud că mai afirmi astfel de bazaconii !

 • Om bun

  septembrie 10, 2020 at 1:37 pm

  As dori să-i întreb pe cei de la DGASP cum este posibil ca la CSPAH Roman personalul care este la 8 ore și nu intră efectiv în contact cu beneficiarii și mă refer la cei din birouri, administratori chiar și asistenta, șefă și doctorii, au același spor de 30% cu personalul care efectiv transpiră în ture de 12 ore?
  Cum este posibil ca, asistenta șefă să de-a bir cu fugiții și sa nu între în saloanele bolnavilor de luni de zile, valabil și pentru doctori, și sa coordoneze totul stând comode pe fotoliu și urmărind camerele video prin telefon?
  Și câte altele …. Oare nu le este rușine ???

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *